solyanreklam
sagreklam

Doğusandal Mahallesi Asfaltına Kavuştu

Doğusandal Mahallesi Asfaltına Kavuştu

Doğusandal Mahallesi Asfaltına Kavuştu
  • 05 Haziran 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, kesintisiz ulam projeleri kapsamnda gerçekletirdii asfaltlama çalmalarna tüm hzyla devam ediyor. Büyükehir ekipleri son olarak Erdemli ilçesine bal Dousandal Mahallesi ile Mezitli ilçesine bal Takanl Mahallesini birbirine balayan yaklak 10 kilometrelik yolda asfaltlama çalmalar gerçekletirdi.

Ekipler tarafndan geçtiimiz aylarda balatlan geniletme çalmalarnn ardndan yol asfalta hazr hale getirilmiti. Vatandalar için önem arz eden 10 kilometrelik yol, yaklak 10 kiilik ekibin hummal çalmalar sayesinde bir hafta gibi ksa bir sürede tamamland.

Mersin Büyükehir Belediyesine bal, Yol Yapm, Bakm ve Onarm Dairesi Bakanlna ait ekiplerce gerçekletirilen çalmalar kapsamnda yaklak olarak 7680 m3 (0-19 mm) asfalt sktrma malzemesi, 93.600 kg (MC30) astar malzemesi, 99.800 (AC100-150) kg asfalt malzemesi, 1124 metreküp asfalt mcr (12-22 mm) kullanld. Ayn zamanda 36 metre Q 400,128 metre Q600 boru ve 20 metre 1x1x2baks menfez yerletirilerek yamur sularnn tahliye edilecei alt yap sistemleri de güçlendirildi.

Yeni araçlarla yeni yollar

Yaklak bir haftadr süren çalmalarda ekiplere Büyükehir Belediyesi’nin araç filosuna katlan yeni asfalt kombi araçlar da elik etti. Üzerine yüklenen stok malzemeyle sathi kaplama yol yapabilen asfalt kombi arac özellikle krsal mahalle yollarnn yapmnda kullanlyor. 2 aracn yapt ii tek bana yapan aracn çalmas esnasnda da ulamn aksamamas büyük bir yenilik olarak dikkat çekiyor. Daha önce ayr ayr araçlarla yaplan sathi kaplama iini tek bir araçla yapma imkân salayan bu yeni sistem i gücü, zaman ve finansal açdan önemli avantajlar sunuyor.

“Bu yol ürünlerimizin kalitesini etkileyecek”

140 haneli Dousandal Mahallesi Muhtar Hasan Bulut asfalt yaplan yolun eski halini ve yeni halini kyaslayarak, “Yolumuz çok bozuktu. Yolun olduu bölge ayn zamanda üretim sahamz olduu için üreticilerimiz yetitirdii ürünleri depolamaya tarken bu yolu kullanyordu ve çok skntlar oluyordu. Ürünler tozlanyordu. Deforme oluyordu. nallah bundan sonra çok daha güzel olacak. Ürünlerimizin kalitesi dümeyecek. Bu yol bu ekliyle çok güzel oldu. nsanlarmzn da ulam çok daha güzel olacak. Bu yol ayn zamanda Mezitli ilçemizi bizim ilçemize balayan önemli bir yol. Bu yolda emei geçen arkadalarmza ve özellikle Büyükehir Belediye Bakanmza teekkür ediyorum” dedi.

Hizmetlerin yalnzca yolla snrl kalmadn ve pek çok konuda hizmet aldklarn belirten Bulut, “Yalnzca buras deil. Geçtiimiz yl mahallemizin yukar tarafndan Nohut Harman Yaylas ile Mühlü Yaylas arasna da 7 kilometrelik bir asfalt çalmas yapmlard. Oras için ayrca teekkürlerimi iletiyorum. Yine karda çats yklan bir camimiz vard. Onun da onarmn gerçekletirdiler. Güzel hizmetler verdiler. Bende emei geçenlere köylülerimiz adna teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

“Bu yoldan yaya olarak bile gidemiyorduk”

Yolun eski haline tanklk eden mahalle sakini Kamer Yavuz ise, “Doma büyüme bu mahalleliyim. Zeytinliklerimizin olduu yol Büyükehir Belediyesi tarafndan yapld. Yaplan yolun eski hali çok kötüydü. Traktör bile gitmiyordu. Yaya olarak biz bile zor gidiyorduk. imdi çok güzel oldu. Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür ederiz” dedi.

Yaplan yolun üzerinde turunçgil bahçesi ve zeytinlikleri olduu için söz konusu yolu çok sk kullandklarn ve yaplmasna son derece sevindiklerini belirten 67 yandaki emekli imam Hasan Ali Can, ‘’Bir zamanlar o yol açld ama sonradan çok kötülemiti ama yolun u andaki durumu çok mükemmel oldu. Ekipler yolu çok iyi yaptlar. Yolun yaplmasn çok uzun zamandan beri bekliyorduk. Sayn Belediye bakanmza çok teekkür ediyoruz. Yaplan hizmetlerden çok memnunuz’’ ifadelerini kulland.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık