solyanreklam
sagreklam

'Diyarbakır'da Kadın Olmak' çalıştayı başladı

'Diyarbakır'da Kadın Olmak' çalıştayı başladı

'Diyarbakır'da Kadın Olmak' çalıştayı başladı
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 19:22

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla 6 başlıkta düzenlediği ve 2 gün devam edecek olan “Diyarbakır’da Kadın Olmak” çalıştayı kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte kadın odaklı çalışma yürüten sivil toplum örgütleri ile birlikte “Diyarbakır’da Kadın Olmak” çalıştayı düzenledi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Resepsiyon Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Handan Eker ile Diyarbakır’da kadın çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bugün düzenledikleri çalıştayın, kadınlar açısından faydalı hizmetlerin başlangıcına vesile olacağını belirterek çalıştayın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Handan Eker, “Bu anlamda altı tane başlık seçtik. Buradan çıkacak sonuçla Diyarbakır’daki kadınların hangi sorunları var bunları belirleyeceğiz. Biz bu sorunların hangilerine el uzatıp bunlara derman olabiliriz diye hep beraber karar vereceğiz. Çalıştaya katılım gösteren ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay sonuç bildirgesiyle sona erecek

2 gün devam edecek olan çalıştayda kadınlar, “Diyarbakır’da Kadın Odaklı Çalışma Yürüten Sivil Toplum Örgütlerinin Karşılaştıkları Sorunlar, Kadın ve Medya, Kadın ve Göç, Kadın ve Ekonomi, Diyarbakır’da Engelli Kadın Olmak ve Engelli Çocuğa Sahip Olmak, Kadın ve Madde Bağımlılığı” başlıklarında konuları masaya yatıracak. Çalıştayın ilk günü sorunların çözümü noktasında fikirlerini beyan edecek olan sivil toplum kuruluşları, çalıştayın 2’inci günü ise uzlaşılacak ortak metin üzerinden sonuç bildirgesini açıklayacaklar.

Sabah saatlerinde başlayan çalıştayda verilen arada, katılımcılar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Sümerpark’ta kadınlar için oluşturduğu Bizim Mekanı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık