“DİKKAT DEPREM İÇİN SAAT ÇALIŞIYOR”

• 15 Ağustos 2015, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Marmara Bölgesi’nde yaşanan ve çok sayıda can kaybına neden olan depremin acılarının bir daha yaşanmaması için depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurgularken, Mudanya’yı akademik odalarla ve bilim adamlarımızla işbirliği yaparak, bilimin ışığında yönettiklerini ifade etti. Mudanya Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğiyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Dikkat Deprem İçin Saat Çalışıyor” konulu panelde deprem gerçeği ve deprem öncesi alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Şen, Belediye Meclis Üyesi Zeynep Şen, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) Ekip Lideri Aykut Şener, MAK ekibi, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Murat Arabacı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda Mudanyalı katıldı. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube temsilcisi Nejla Yörükoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu “Mudanya’da Deprem Riski” konusunda, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık “Afet Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar ve Afette Kadının Rolü” konusunda, TMMOB Şehir Plancıları odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman “Kentsel Dönüşüm ve Afetler” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Panelin açılışında konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da göreve geldiklerinde deprem ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığına dikkati çekerek, “Mudanya’da göreve geldiğimizde depremle ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördük. Akademik odalarla ve bilim adamlarımızla işbirliği yaparak, Mudanyamızı bilimin ışığında, akademik odalarla ve Mudanyalı hemşehrilerimizle birlikte yöneteceğimizi vurguladık. Bu konuda hemen harekete geçtik ve akademik odalarla ve bilim adamlarımızla, Mudanyamızda 4 noktadadeprem hareketlilik izleme istasyonu kurma kararı aldık. Bu istasyonlar kurulduğunda, Mudanyamızda daha sağlıklı deprem analizleri yapılabilecek. Bu konuda bilim adamlarımızla ve akademik odalarımızla işbirliği içinde çalışmalarımız devam ediyor. Deprem kuşağında yer almamız nedeniyle, yerel yönetimler olarak çok katlı binalardan kaçınmamız gerektiğini, bu konuda tüm yerel yönetimlerin hassasiyet göstermesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bundan önceki dönemde yapılanlar gibi çok katlı binalar yaratmayacağız. Mudanyamızı bilim adamlarımızın görüşleri doğrultusunda ve bilimin ışığında yöneteceğiz” dedi. Başkan Hayri Türkyılmaz, ilçenin depremselliğiyle ilgili çalışmalarının seçim taahhütlerinden biri olduğunu belirterek, “Mudanyamızda afetler konusunda neler yapılabileceğine yönelik çalışmalarda bulunduğumuz bilim adamlarıyla bir afet birimi oluşturduk. Çalışmalarımız tamamlandığında deprem envanteri dahil tüm sonuçlarını Mudanyalı hemşehrilerimizle paylaşacağız” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, katkılarından dolayı panelistlere teşekkür ederek, plaket ve çiçek verdi.