solyanreklam
sagreklam

Devir Tasarruf Devri!

Beşiktaş Belediyesi, Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında farkındalık arttırmayı hedefleyen...

Devir Tasarruf Devri!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Enerji kullanımı söz konusu olduğunda ve konu ekolojik açıdan ele alındığında görüyoruz ki, verimlilik en önemli husus. Çünkü enerji kullanımı gerektiren her durum, ilgili bir santralin kurulması (yenilenebilir enerji ile giderilmeye çalışılsa dahi) ve ekosisteme müdahale edilmesi anlamına geliyor. Elbette teknolojik gelişmeler ve sanayi, bu ihtiyacın ortadan kalkması açısından engel teşkil ediyor. Önemli olan, elden geldiğince ihtiyaçların minimize edilmesidir. Hatta kendi yaşantımızdan, çalıştığımız, eğitim gördüğümüz alandan başlayarak, kişisel tedbirlerle dahi mesafe alabilmek mümkün.

İşte bu nedenle her yıl ocak ayının ikinci haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanır. Enerji tasarrufunun önemine dikkat çekmek, enerjinin gereği kadar ve bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler vatandaşları küçük ama etkili yöntemlerle tasarruf yapmaya teşvik eder.

Beşiktaş Belediyesi de 11 Ocak Pazartesi günü farkındalık arttırmayı hedefleyen bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Başkan Yardımcısı İ. Hakkı Mercan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü M. Hakan Büker Nimetullah Mahruki Ortaokulu, Hasan Ali Yücel Ortaokulu, Cumhuriyet
Ortaokulu, Bahçeşehir Koleji ve Özel Yıldız Koleji’nde 7. Sınıfta okuyan 245 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Saat 13.00’te, Özel Yıldız Koleji öğrencilerince sahneye konulan “Devir Tasarruf Devridir” adlı tiyatro oyunu ile başlayan etkinlik, enerjinin tasarruflu kullanılması temalı video/animasyon gösterisi ile devam etti. Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ, “Enerji ve Enerjinin Verimli Kullanımı” konulu bir sunum yaptı. Ardından İlmisimya Atölyesi’nin “Mad Science” gösterisi ile öğrenciler yaratıcı kimyayı coşkuyla kucakladılar. Etkinliğin sona ermesiyle de öğrenciler servislerle okullarına bırakıldılar.

Enerjinin verimli kullanılması ve bu sayede doğal kaynakların korunması, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmamız adına büyük önem teşkil ediyor. Unutmamalıyız ki küçük önlemlerle büyük tasarruflar yapabilmek mümkün.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık