solyanreklam
sagreklam

Deniz Kenti Beşiktaş’ta Kabotaj Bayramı!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş’ta kutlandı.

Deniz Kenti Beşiktaş’ta Kabotaj Bayramı!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Beşiktaş'ta Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin önünde düzenlenen törenle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yılı!

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Can, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereceli, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaplanoğlu, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ali Keskin, Türk Boğazları Baş Tabibi Dr. Levent Sıvacıoğlu, İstanbul Liman Başkanlığından Dr. Emrah Yaman katıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa heykeli önünde gerçekleştirilen program İstiklal Marşı'yla başladı ve konuşmalarla devam etti.

“Denizcilikte Ülke Olarak 14'üncü Sıradayız"

"Bugün denizcilikte ülke olarak 14'üncü sıradayız" diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 3 tarafı denizle çevrili olan Türkiye'nin denize önem vermesi gerektiğini belirterek "Bu noktaya geldik, ama bu hak ettiğimiz yer değil. Yunanistan açık ara birinci. Biz onun yaklaşık 6 katı nüfusa sahibiz. Çok daha büyük bir potansiyelimiz var. Ama bunu değerlendiremiyoruz" dedi.

Başkan Hazinedar, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlayarak, "Yemesiyle, içmesiyle, yaşamın bütün alanlarıyla, ticaretiyle, ulaşımıyla deniz Türkiye için aslında fevkalade önemli. Balıkçılık açısından da çok önemliyiz. Çünkü hatırlamalıyız bizim çocukluğumuzdaki balık popülasyonu ve çeşitliliği bugün ile çok farklı. Evrensel gerçekle, akılla Türkiye'nin denizlere her alanda bakmaya ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Başkan Hazinedar ve davetliler Barbaros Hayrettin Paşa Türbesini ziyaret ederek, dua etti. Daha sonra 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında denize çelenkler bırakıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık