DEMOKRASİNİN YAPI TAŞI MUHTARLARIN GÜNÜ MUDANYA’DA KUTLANDI

• 19 Ekim 2017, Perşembe 0:00

Demokrasinin temel yapı taşı, ilk basamağı muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü, Mudanya’da düzenlenen törenle kutlandı.

Mudanyalı Muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü İskele Meydanı’nda kutladı.  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcıları Akın Poroy ve Erkan Altıntaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Mudanyalıların katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve Mudanya Bandosu’nun eşliğindeki İstiklal Marşı’nın ardından Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu minik ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. İskele Meydanı’ndaki resmi programın ardından Başkan Hayri Türkyılmaz ile Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Montania Otel’de muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlığın demokrasinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Muhtarlar sayesinde mahallelerimizdeki sorunlar masaya yatırılır, çözümler üretilir. Muhtarlık, hiçbir partiye bağlı olmadan tarafsız olarak hizmet etmeyi gerektirir. Görevde olduğumuz günden bu yana sorunlarınız sorunumuz, acılarınız acımız, sevinçleriniz sevincimiz oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Sizlerle birlikte yapacak daha çok işimiz var” diye konuştu.
“MUHTARLAR EN ÖNEMLİ ÖNDERLERDİR”
Kaymakoba Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Sadettin Tamaç ise, “Muhtarlık kültürün ve toplumsal hayatın en önemli yapı taşıdır. Muhtarlık demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlar siyasetten uzak, tarafsız, devleti ve milleti buluşturan en önemli kanaat önderlerindendir. Görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  Tamaç, konuşmaların ardından Başkan Hayri Türkyılmaz ile Kaymakam Faik Oktay Sözer’e plaket takdim etti. Mudanyalı muhtarlar daha sonra Başkan Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.