solyanreklam
sagreklam

CUMHURİYET’İN YENİ YAŞI DOĞDUĞU KENTTE COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET’İN YENİ YAŞI DOĞDUĞU KENTTE COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET’İN YENİ YAŞI DOĞDUĞU KENTTE COŞKUYLA KUTLANDI
  • 30 Ekim 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Mütarekesi ile Cumhuriyet’e vurulan mührü gururla taşıyan Mudanya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır bir şekilde kutladı. Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayan kutlama coşkusu, Kubat konseri ile doruğa çıkarken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Cumhuriyet’in önemine ve değerine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini atan anlaşmaya ev sahipliği yapan Mudanya’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümünü adına yakışır bir şekilde kutlayan Mudanyalılar, 500 metrelik Türk Bayrağı’nın altında Cumhuriyet için yürüdü. Coşku Mütareke Meydanı’nda Kubat konseri ile doruğa çıkarken, havai fişek gösterisi ve ışıklı ay yıldız figürleri etkinliğe renk kattı. Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş ve ardından gerçekleşen konsere, Çarşı taraftar grubu da bayrak, meşaleler ve dövizleri ile katıldı.
KUBAT İLE CUMHURİYET COŞKUSU
Sahneye çıktığı ilk andan itibaren enerjisi, performansı ve sempatik tavırlarıyla Mudanyalıların gönlünü fetih eden Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Kubat, İzmir Marşı ile başladığı konserini aynı marş ile noktaladı. Sevilen türkülerini Mudanyalılar ile birlikte seslendiren Kubat, Cumhuriyet’in sonsuza dek süreceğini söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Kubat, binlerce Mudanyalıya unutulmaz bir akşam yaşattı.
TÜRKYILMAZ’DAN CUMHURİYET VURGUSU
Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmanın en büyük ve birinci görevleri olduğuna vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “ Cumhuriyet öncesinde gösterilen kahramanlıklar ve başarılar Mudanya Mütarekesi ile mühür altına alınmış. Bizim kahramanlıklar ve başarılar ile dolu mühürlü cumhuriyetimizi, mühürsüz bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz” dedi. Cumhuriyetimizin 94’üncü yaşının, doğduğu kentte, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da adına yakışır bir şekilde kutlandığının altını çizen Türkyılmaz, “Bizler böylesine birlik ve beraberlik içerisinde oldukça, bizim birlik ve beraberliğimiz sevgiyle güçlendikçe bizleri kimse bölemeyecektir” dedi. Cumhuriyetin kendileri için yaşam biçimi olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, konser sonunda sanatçı Kubat’a çeşitli hediyeler ile teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık