CUMHURİYETİMİZİN 92.YILDÖNÜMÜ MUDANYA’DA DA KUTLANDI!

• 29 Ekim 2015, Perşembe 0:00

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92.yıldönümü, Mudanya’da da kutlandı. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerimiz nedeniyle kutlama etkinliklerinde sade bir tören gerçekleşirken, Türk Bayrakları ile kortej yürüyüşü ve Atatürk Meydanı’ndaki gösterilerin ardından sona erdi. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri, Mudanya Kaymakamlığı’nda, protokol üyelerinin tebrikleri kabulü ile başladı. Kaymakamlıktaki törene Kaymakam Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan, belediye meclis üyeleri katıldı. Buradaki törenin ardından, Kaymakam Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar, Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde, ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş kortejinde Kaymakam Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Korteje Mudanya Motosiklet Kulübü üyeleri de katıldı. Atatürk Meydanı’ndaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mudanya İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, Mudanya’da gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz verdi. Atatürk Meydanı’ndaki törende, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Master Grubu’nun muhteşem gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösterinin ardından, törenler sona erdi.

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ: “CUMHURİYETİMİZİN BEKÇİSİYİZ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’daki kutlama törenin ardından, Bursa’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine de katıldı. Heykel’de Atatürk Anıtı’ndaki törene Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Bursa milletvekilleri, CHP Mudanya Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mustafa kemal Atatürk’ün 22 Ekim 1922’de; ‘Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ demesinin ardından, büyük insanın söylediği ve kurduğu Cumhuriyet’in sonuna kadar bekçisi olduğumuzu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağını, Cumhuriyetin tüm değerlerinin yaşayacağını bütün Mudanyalılarla gösterdik. Bu değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kurtuluş mücadelemizde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onları asla unutmayacağız” diye konuştu.