solyanreklam
sagreklam

Cumhuriyet Tarihinden Bu Yana Kullanılan Köprü Emekli Oluyor

Cumhuriyet Tarihinden Bu Yana Kullanılan Köprü Emekli Oluyor

Cumhuriyet Tarihinden Bu Yana Kullanılan Köprü Emekli Oluyor
  • 03 Temmuz 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan, Tarsus’ta Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallelerini Berdan nehri üzerinden birbirine balayan dört eritli modern köprünün yapmna baland.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n Tarsuslulara verdii yeni köprü sözü üzerine Büyükehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Tek eritli olmas nedeniyle trafik akn zorlatran ve Cumhuriyet tarihi ile yat olan eski demir köprünün emekliye ayrlmasna sayl günler kald.  Trafik kazalarna yol açmasnn yan sra çocuklarn köprü üzerinden nehire atmalarndan da rahatszlk duyduklarn dile getiren vatandalar ise yapmna balanan dört eritli modern köprünün günlük yaamlarn kolaylatracan ifade etti.

 ‘Yeni köprü mahallemize nefes aldracak.’

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm devam eden yeni köprü ile ilgili Fevzi Çakmak Mahalle muhtar Mehmet Reit Okumu, yaplan köprünün mahalleye nefes aldracan ifade ederek, “Mahallemin bir eksii olan bu köprünün temel atmnda faydas olan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza çalmalarndan dolay teekkür ediyorum.  Eski köprü mahallemizde trafik akn salayamyordu u an yeni köprünün çalmalar devam ediyor. Yapm aamasnda olan yeni köprü dört eritten oluuyor. Yeni köprü mahallemize nefes aldracak” eklinde konutu.

Mahalle sakinlerinden Ali Durgun ise yaplan köprü çalmalar ile ilgili “50 yldr bu mahallede yaamaktaym. u an ki köprü nüfus kalabalndan dolay trafii kaldrmyor, geli gidilerde aksama ve trafik rahatlatacaktr. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’n hizmetlerinden memnunuz” ifadelerini kulland.

‘Yeni köprü ve Berdan Projesi mahallemiz adna güzel bir yatrmdr.’

Mersin Büyükehir Belediyesinin yürütmekte olduu yeni köprü ve Berdan Projesi kapsamnda yaplan çalmalardan duyduklar memnuniyeti ifade eden Tozkoparan Mahalle Muhtar Ali hsan ise “Yeni köprü hizmeti mahallemizin trafiini rahatlatacaktr. Yeni köprü ve Berdan Projesi mahallemiz adna güzel bir yatrmdr. Berdan Projesi kapsamnda burada vakf mal olan birkaç ev vard sa olsun evket Bakanmz gerekli ödemeleri proje kapsamnda yaparak onlar da ykt. Mahallemiz bu proje sayesinde çok güzel görünüm sahibi olacak, güzel parklar yaplacak. Bakanmz elinden geleni yapyor, Bakanmzdan memnunuz Allah raz olsun” dedi.

Cumhuriyet ile yat köprünün emekliye ayrlmasna sayl günler kald

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm devam eden Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallerini birbirine balayacak olan Fevzi Çakmak Köprüsü, 73 metre uzunluunda olup genilii ise 20 metre olacak. Aralksz devam eden çalmalar sonucunda Köprünün inas yüzde 65 orannda tamamland.                    

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık