solyanreklam
sagreklam

Cumhuriyet Mahallesinde Otopark Ve Koruluk Düzenlemesi Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Metalax firması işbirliğiyle Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokakta yapımını planladığı 6870 m2’lik alanda koruluk alan ve otopark düzenleme çalışmaları başladı.

Cumhuriyet Mahallesinde Otopark Ve Koruluk Düzenlemesi Başladı
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 15:34

İnegöl Belediyesi’nin Metalax firması işbirliğiyle Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokakta yapımını planladığı 6870 m2’lik alanda koruluk alan ve otopark düzenleme çalışmaları başladı.

Şehri geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren İnegöl Belediyesi, işadamlarının da desteğini alarak hizmet seferberliğini sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Metalax firması ile yapılan protokol gereği Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokak üzerinde bulunan 6870 m2’lik alanda koruluk ve otopark yapım çalışmaları başladı. Metalax firmasının maddi destek sunduğu çalışma kapsamında 555 m2’lik alanda 37 araçlık otopark yapılırken, alanın kalan kısmı ise 231 adet ağaçla yeşillendirilerek koruluk olarak düzenlenecek.

BÖLGENİN OKSİJEN DEPOSU OLACAK
Çalışmaların başlamasının ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu bugün alanda incelemelerde bulundu. Metalax firması temsilcilerinin de yer aldığı inceleme sonrası bir açıklama yapan Adil Kansu, “İnegöl Belediyesi her alanda yoğun bir şekilde çalışıyor. Çevreye önem veriyor. Yeşil alanların çoğalması için gerekli girişimler, çalışmalar yapıyor. Bu vesileyle Metalax firmasıyla geçtiğimiz günlerde bir protokol imzalamıştık. Sağ olsun onlar da bu projeye katkı sağladılar. Burası yaklaşık 6870 m2 alan. Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokak üzerinde bulunuyor. Bu alan üzerinde; 555 m2’lik 37 araçlık otopark yapılıyor. Yaklaşık 231 adet ağaç dikilerek de yeşillendirilecek. Bu alan bölgedeki vatandaşlarımızın nefes alacağı, oturabileceği, piknik yapabileceği ve güzel havayı teneffüs edebileceği bir ortam olacak” dedi.

SATHİ KAPLAMA YAPILACAK
Koruluk ve otopark çalışması tamamlandıktan sonra Ağustos ayında bölgenin sathi kaplama programına alınacağını da kaydeden Kansu, koruluğun etrafındaki yolların sathi kaplama asfalt uygulaması ile yenilenerek nezih bir ortam oluşturulacağını ifade etti.

İŞADAMLARIMIZLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Kansu, işadamlarıyla işbirliği yaparak İnegöl’e hizmet seferberliğinin sürdürüldüğünü kaydederek konuşmasını şöyle tamamladı: “İnegöl Belediyesi olarak bu çalışmaya katkı veren Metalax firmasına canı gönülden teşekkür ediyorum. Projemize ortak olarak onlar da katıldılar. Bizim de bu çorbada tuzumuz olsun, İnegöl’e bizim de katkımız olsun düşüncesiyle maddi anlamda katkı sağlıyorlar. İnşallah diğer işadamlarımıza da örnek olur. Yan taraftaki alanlar da koruluk alan olarak geçiyor. Talep edilmesi halinde işadamlarımızla işbirliği yaparak bu alanlarda da aynı çalışmayı yapabiliriz.”

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık