Çukurova?nın En Büyük Hayvan Barınağı Mersin?de

• 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 247 bin metrekare arazi üzerine yaplan ve Türkiye’nin en büyük geçici hayvan bakm ve rehabilitasyon merkezi unvanna sahip Kal Geçici Hayvan Bakmevi’nin yapm tamamland.

Sahipsiz hayvanlar konusunda gösterdii hassasiyetle takdir toplayan, hayvan haklarnn iyiletirilmesi ve korunmasna yönelik pek çok projeye imza atan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, hayvan dostlarmzn yaam koullarn iyiletirecek yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sahipsiz hayvanlarn ihtiyaçlarn karlayacak, uygun beslenme, barnma, bakm ve yaam koullar sunacak olan Kal Geçici Hayvan Bakmevi inaat tamamland. Gözne’de bulunan Büyükehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yannda yer alan Kal Geçici Hayvan Bakm evi hayvan dostlarmz için modern bir yaam alan sunuyor.

247 bin metrekare arazi üzerine, 2000 hayvan kapasiteli olacak ekilde ina edilen Geçici Hayvan Bakmevi’nde sahipsiz dostlarmz için muayene, tedavi, ksrlatrma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.

Havyan dostlarmz için tam donanml yaam alan

Gerekli fiziksel ve teknik donanm tamamland tesiste, 4 ameliyathane, 4 muayene odas, Laboratuar, anestezi bölümü, veteriner odas, röntgen bölümü, müahede ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, souk hava deposu, kafeterya, mutfak, mescit, kedi ve köpekler için ayr mama odas, tra odas, sahiplendirme alan,  serbest dolam alanlar ve Miyavpark yer alyor.

Geçici Hayvan Bakm evinde kedi ve köpek dostlarmz için doal yaam alanlar oluturulurken, engelli kedi ve köpekler içinde ayr yaam alanlar yer alyor. Köpekler için yetikin, yavru ve hastalkl olmak üzere 3 kategorinin ayrld tesiste normal köpek, terrier köpek, uyuz köpek, karantina köpek, engelli köpek, hamile köpek, yavrulu köpek, yavrulu anne köpek alanlar yer alyor. Yetikin, yavru ve hastalkl kedilerinde koruma altna alnaca tesiste büyük kedi evleri, karantina ve müahede alanlar, oyun oynayabilecekleri Miyavpark bakmevinde yerini ald.

Kal Geçici Hayvan Bakmevi’nin 2018 yl Mays aynn sonlarna doru hayvan dostlarmz arlamak için tamamen hizmete girmesi planlanyor.