solyanreklam
sagreklam

‘Cidde Turizm Fuarı’na Bursa imzası

Dünya fuarlarında yerini alan Bursa’nın, Arap dünyasında oldukça bilinen bir şehir olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarların kent turizmine güç vereceğini ve Bursa’nın, Cidde Turizm Fuarı’na damgasını vurduğunu söyledi.

‘Cidde Turizm Fuarı’na Bursa imzası
  • 01 Mart 2018, Perşembe 16:23

Dünya fuarlarında yerini alan Bursa’nın, Arap dünyasında oldukça bilinen bir şehir olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarların kent turizmine güç vereceğini ve Bursa’nın, Cidde Turizm Fuarı’na damgasını vurduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bu yıl 8.’si gerçekleştirilen ‘JTTX8 - 2018 Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’na katıldı. Cidde Hilton Otel’de gerçekleştirilen fuarda 21 ülkeden 220 civarı tur operatörü, seyahat acentesi, otel ve turizm destinasyonu stant açtı.

Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe’nin de Bursa heyetine eşlik ettiği fuardaki Bursa standı ise fuarın ziyaretçilerinden ve turizmcilerden büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği organizasyonuyla açılan stantta, kentin dünyaca ünlü değerlerinden örnekler sunuldu ve şehrin turizm potansiyeli tanıtıldı. Cidde Emiri’nin de Bursa standını ziyaret ettiği ve yaklaşık 40 Türk standının bulunduğu fuara, Bursa’dan katılan oteller, seyahat acenteleri ve tur operatörleri de sektörün öncüleriyle bir araya gelme şansı buldu.

“Bursa’mız, Cidde’de ilgi odağı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarla ilgili değerlendirmesinde, Bursa’nın Arap dünyasında oldukça bilinen bir şehir olduğunu söyleyerek, “Fuarların Bursa’nın turizmine güç vereceğine inanıyoruz. Arap turistlerin ağırlıklı olarak Bursa’yı tercih ettiği ve Bursa’dan gayrimenkul dahi satın aldıkları bilinen bir gerçek. Arap dünyası başta olmak üzere turistlerin Bursa’ya yönelik bu ilgisini daha kalıcı hale getirmek ve konaklama sürelerini uzatabilmek için kentin tanıtımına önem veriyoruz. Bursa’nın tanıtımını daha yukarıya çekmek amacıyla ‘4 Mevsim Uludağ’ı Arap turizmine açmak için buradayız. ‘Cidde Turizm Fuarı’na Bursa olarak damgamızı vurduk” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Cidde’de Bursa’nın tarih, termal, turizm şehri ve Yeşil Bursa kimliklerini heyecanla anlattıklarını da belirterek, “Osmanlı’ya başkentlik yapmış kadim şehir Bursa’mız, Cidde’de de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehrimizi, tarihiyle, yeşiliyle, tüm güzellikleriyle anlatıyor, kentimizin turizmine güç katıyoruz” dedi.

Bursa daha etkin tanıtılmalı

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, gelecek dönemlerde kentin turizm değerlerinin daha yoğun tanıtıldığı daha aktif ve daha büyük bir stantla fuara katılacaklarını ifade etti. Vali Küçük, Bursa’nın, Arap turistleri yoğun şekilde ağırladığını hatırlatarak, 32 milyon nüfuslu Suudi Arabistan’da Bursa’nın daha da etkin tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan’da turizm

Suudi Arabistan, kişi başı seyahat harcaması 6000 $ ile dünyada kişi başı seyahat harcamasında lider pazar konumunda. Dünyanın çeşitli yerlerine her yıl Suudi Arabistan dan 20 milyonu aşkın turist giderken, bu sayı yıllık % 7,5 artış gösteriyor. Yıllık 17,9 milyon turistin gittiği Suudi Arabistan, yıllık 21,3 milyar $ turizm harcaması yapıyor ve turizmden 15,4 milyar $ gelir elde ediyor. Suudi Arabistan hükümeti 2020 yılına kadar turizm sektörü ve havalimanlarına 30 milyar $ yatırım yapmayı planlarken bu bakımdan ‘Cidde Turizm Fuarı’nda Bursa’nın katılımı, kentin turizmde potansiyelini yükselmesi adına son derece doğru ve isabetli bir adım olarak görülüyor. Fuarda Bursa’nın yanı sıra Türkiye’den, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Antalya, Samsun ve Elazığ gibi iller de tanıtımlarını gerçekleştirdi. Fuarın bu yıl 30 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık