solyanreklam
sagreklam

ÇAYÖNÜ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ŞENLİĞİ’NDE COŞTU

ÇAYÖNÜ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ŞENLİĞİ’NDE COŞTU

ÇAYÖNÜ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ŞENLİĞİ’NDE COŞTU
  • 14 Mayıs 2018, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından hayvancılığın, sütçülüğün, süt ve süt ürünlerinin teşvik edilmesine yönelik bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Süt ve Süt Ürünleri Şenliği, Çayönü Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Birbirinden eğlenceli yarışmalara sahne olan şenlik, Balkan müziğinin usta sesi Suzan Kardeş’in konseriyle taçlandı.

Mudanya’nın değerlerini düzenlenen festival ve şenliklerle yaşatan Mudanya Belediyesi, Bağbozumu, İncir, Zeytin ve Lezzet şenliklerinin ardından hayvancılığın, sütçülüğün, süt ve süt ürünlerinin teşvik edilmesine yönelik bir şenliğe daha imza attı. Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Süt ve Süt Ürünleri Şenliği, Çayönü Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mahalle meydanında gerçekleşen etkinliklere Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Mudanya Muhtarlar Derneği Birliği Başkanı Saadettin Tamaç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EN GÜZEL BUZAĞI VE EN İYİ SÜT TATLISI SEÇİLDİ
Renkli etkinliklerin gerçekleştiği şenlikte “En Güzel Buzağı” ve “En İyi Süt Tatlısı” seçildi. En Güzel Buzağı yarışmasında Abdullah Öz’ün yetiştirdiği buzağı birinci olurken, Mahmut Çetin ikinci, Ali Gündoğan üçüncü yetiştirici olarak dereceye girdi. En İyi Süt Tatlısı yarışmasında ise mahalle sakinleri yaptıkları sütlü tatlılarla birbiriyle yarıştı. Yarışma sonucunda Sevgi Aslan, yaptığı sütlü tatlıyla birinci olurken, Zeynep Gündoğan ikinci, Melek Öz ise üçüncü oldu. Yarışmaların ardından Çayönü İlkokulu 4. ve 5. sınıf öğrencileri ve belediye halk oyunları ekibi farklı yörelere ait halk oyunlarını sergiledi. Mahalle meydanında gerçekleştirilen şenlikte, çocuklar için de özel oyun alanları kuruldu.
ÖRNEK PROJE ÇAYÖNÜ’NDE HAYATA GEÇİRİLİYOR
Şenliğin açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da yetişen ürünleri bir dünya markası haline getirmek için çaba harcadıklarını belirterek, “Bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Öncelikle temiz, dürüst bir anlayışla birlikte gece gündüz çalışarak, ilçenin genelinde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Belediye meclisimizde oy birliğiyle Türkiye’de örnek proje seçilen bir proje için ilk adımı attık. Çayönü’nde 140 dönüm araziyi Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsis ettik. Köy içindeki ahırlar kalkacak, ortak bakım alanları, üretilen süt ve diğer ürünlerin imalathanesi olacak ve ürettikleriniz Mudanya Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’nin her yerine ulaştırılacak. Üreticimiz kazancını artıracak. Köylümüz daha mutlu olacak. Herkesin eşit, hakkının hukukunun korunduğu adaletli bir belediyeyiz biz. Bizim yandaşımız yok, bizim paydaşımız var. Geleneksel hale getireceğimiz festivallerle ürünlerimize hak ettiği değeri vereceğiz. Çayönü salça makinesi istiyormuş, hemen onu da değerlendirmeye alacağız” dedi.
Başkan Türkyılmaz, “Sözümüz var bizim. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi köylümüz yeniden milletin efendisi olacaktır. İthal saman getirenler, ithal et getirenler bir daha bu memlekette asla yönetici olamayacaktır. Bu toprağın nasıl bereketli olduğunu, bu üreticinin nasıl becerikli olduğunu herkes görecek. 24 Haziran’da Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Türkiye’m yeniden kalkınacak” ifadelerini kullandı.
SUZAN KARDEŞ COŞTURDU
Etkinlikte Balkan müziğinin usta sesi Suzan Kardeş sahne aldı. Şarkılarını izleyenlerle birlikte söyleyen Kardeş, sempatik tavırları ile hayranlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu. Konser sonunda Suzan Kardeş’e teşekkür çiçeğini veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suzan Kardeş ile birlikte İzmir Marşı’nı söyleyerek etkinliği sonlandırdı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık