solyanreklam
sagreklam

Canlıların imdadına Büyükşehir yetişiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi doğadaki her canlının imdadına koşmaya devam ediyor.

Canlıların imdadına Büyükşehir yetişiyor
  • 23 Eylül 2018, Pazar 0:00

Trabzon Büyükşehir Belediyesi doğadaki her canlının imdadına koşmaya devam ediyor. İl genelinde her ay yüzlerce yangın, trafik kazası ve asansör arızası gibi olaylara müdahale ederek Trabzonlulara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, insanoğlunun doğayı paylaştığı canlıların da yardımına koşuyor.

Ortahisar ilçesinin İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarında ağaç üzerinde iplere dolanmış halde görülen karga, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Merkeze götürülen ve ayağındaki iplerden itfaiye görevlilerince kurtarılan karga yeniden doğaya bırakıldı.

Akçaabat ilçesi Yaylacık Mahallesi'nde de inşaat halindeki binanın balkonuna sıkışan doğan, yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurtarılarak doğaya bırakıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, itfaiye çalışanlarına teşekkür etti. Değerlendirmelerinde Trabzon'a ayrıca Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezini kazandırdıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Kendini medeni ilan eden ülkeler canlıları ortadan kaldırmak için bu tür merkezler yaparken biz canlıları yaşatmak, korumak, sahip çıkmak için ülkemizin en modern merkezini şehrimize kazandırdık. Bu anlayış, Trabzon'un insan sevgisi ve uygarlık anlayışının göstergesidir. Doğada yaralı halde bulunan bir ceylan bile bu merkezimizde tedavi edilerek yeniden doğaya bırakılmaktadır."

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık