ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİNDE DUYGUSAL BULUŞMA

• 16 Haziran 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediyemiz tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlik ziyaret programı kapsamında Çanakkale’ye giden Mudanyalı hemşehrilerimiz, Kahramanlık Destanımızın yazıldığı toprakları görme fırsatı bulurken, zaman zaman da duygusal anlar yaşandı. Hemşehrilerimizden Ayşe Bağıran’ın talebi üzerine, Çanakkale Biga İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askerlik yapan oğlu Ahmet Bağıran’ı ziyaret eden Mudanyalı hemşehrilerimiz, ana-oğulun özlem giderdiği duygusal anlara da şahit oldu. Oğluna büyük bir özlem ve mutlulukla sarılan Ayşe Bağıran, “Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Hem Kahramanlık Destanımızın yazıldığı toprakları görme fırsatı bulduk, hem de beni kırmayarak Biga’da askerlik yapan oğlumu da ziyaret ettik. Başta Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Oğluyla özlem giderdiği için çok mutlu olduğunu belirten Ayşe Bağıran, ziyaretçi grubunu İskele Meydanı’nda karşılayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a da, duygusal anlarını anlatarak, asker oğlunu ziyaret etme fırsatı verdikleri için teşekkür etti. Başkanımız Hayri Türkyılmaz da, anne-oğulun duygusal buluşmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümü nedeniyle Mudanyalı Hemşerilerimizi, şanlı tarihimizde eşsiz bir yere sahip olan, Kahramanlık Destanımızın yazıldığı topraklarla buluşturmak istedik. Ziyaret programında Mudanyalı hemşehrimiz Ayşe Bağıran’ın asker olan oğluyla buluşması beni de çok mutlu etti ve duygulandırdı. Ayşe Bağıran kardeşimiz, Mudanya’ya döndüğünde oğluyla buluşmasını bana anlattığında, ne kadar doğru ve güzel şeyler yaptığımızı bir kez daha hissettim ve çok duygulandım. Hemşehrilerimizin mutluluğu, huzuru, temiz ve yaşanabilir bir Mudanya’da yaşamaları için, bizler de gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.