solyanreklam
sagreklam

ÇANAKKALE SAVAŞI MUDANYA’DA ANLATILDI

ÇANAKKALE SAVAŞI MUDANYA’DA ANLATILDI

ÇANAKKALE SAVAŞI MUDANYA’DA ANLATILDI
  • 16 Mart 2015, Pazartesi 0:00

Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılında Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği gösteri Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Birikim Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği gösteriye Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. Çeşitli kahramanlık öykülerinin anlatıldığı tiyatro gösterimi, gündüz ve akşam olmak üzere iki seansta Mudanyalıların karşısına çıktı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı tiyatro gösterisinde, oyuncular performanslarından dolayı büyük alkış aldı.

 

“BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

2014 yılının başından beri turnede olduklarını ve oyunu birçok yerde sergilediklerini ifade eden Oyunun Yönetmeni Gürcan Koç, “Elimizden geldiğince bu oyunu çok fazla sergilemeye çalışıyoruz. İnsanlara o günlerde ne tür fedakârlıkların yaşandığını anlatmaya çalışıyoruz. Şuanda da ülkemizin içinde bulunduğu konum itibari ile birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi. Sergiledikleri oyunun Türkiye’nin çeşitli yerlerinde en iyi yazarlık ve 9 ayrı dalda ödül alan bir oyun olduğunu vurgulayan Koç, “11 kişilik ekibimiz ile Türkiye’yi dolaşıyoruz. Mudanya’dan sonra Trakya turnesi ile seyircimizin karşısında olacağız” dedi.
 

BÜYÜK FEDAKARLIKLAR VAR
Oyun sonunda oyunculara çiçek vererek teşekkür eden Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Mudanya Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin yapılmasına devam edileceğini söyledi. Çanakkale’de Türk askerinin ve Türk halkının büyük fedakarlıklar yaptığını vurgulayan Ay, “Sergilenen tiyatro oyunu ile bu büyük zaferi bizlere yeniden yaşatan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Çanakkale’de kazanılan zafer kolay unutulacak bir olay değildir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık