solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR'NDEN BİR SPOR MERKEZİ DAHA

BÜYÜKŞEHİR'NDEN BİR SPOR MERKEZİ DAHA

BÜYÜKŞEHİR'NDEN BİR SPOR MERKEZİ DAHA
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği desteği açtığı spor merkezleri ile sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Gültepe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Güngör Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Spor Merkezi, gerçekleştirilen tören ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu gereği vatandaşların ücretsiz spor yapabilecekleri tesis ve merkezileri Eskişehir'e kazandırmaya devam ediyor. Daha önce Haller Spor Merkezi, Şirintepe Spor Merkezi, Coşkun Halıcı Spor Merkezi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu, Kentpark Kapalı Yüzme Havuzu gibi tesisleri hizmete sunan ve vatandaşları spora teşvik eden Büyükşehir Belediyesi, modern ve deneyimli eğitmen kadrosuyla yeni ve modern bir spor tesisini daha hizmete açtı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara spor yapabilecekleri alanları oluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Büyükerşen "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğim 1999 yılından itibaren çalışma arkadaşlarımla birlikte Eskişehir'i her yönüyle bir dünya kenti haline getirmeyi temel hedef olarak belirlemiştik. Hem şehircilik, hem sosyal yaşam, hem de kültür sanat alanlarında çeşitli projelerle şehrin kimliğini değiştirirken aynı zamanda, özellikle amatör spor kulüplerimize, gençlerimize, aynı zamanda da mahallelerdeki her yaştan insanımıza spor yapma imkânı sağlayacak projeleri de hızla hayata geçirdik. Çünkü spor, yalnızca sağlıklı bedenlere sahip olmak için değil, sağlıklı düşünmek, sosyalleşmek, her açıdan sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacak bir aktivitedir. O nedenle de bir şehrin olmazsa olmazlarından biri de, şehir halkına spor yapabilecekleri alanları sunmasıdır" dedi. Ülke sporuna da Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü'nde yetiştirdikleri başarılı sporcular ile destek olduklarını hatırlatan Başkan Büyükerşen, 1000'e yakın lisanslı sporcuya sahip olduklarını belirtti. Büyükerşen "Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübümüzde ise, Atıcılık ve Avcılık, Basketbol, Hentbol, Kano, Sualtı Görüntüleme, Voleybol, Judo, Yelken, Yüzme, Bedensel Engelliler Yüzme branşlarına kayıtlı 953 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Yine Büyükşehir Belediyemiz ile kulübümüzün birlikte organize ettikleri yaz ve kış okullarımızda ise, atletizm, basketbol, hentbol, taekwondo, halk oyunları, voleybol, jimnastik, aerobik, zumba, plates, fitness, masa tenisi, tenis, kano branşlarında spor yapma imkanı sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerimize ise, vize ve lisans alma işlemlerinde kullanmaları için nakdi yardım, top forma, spor ayakkabısı gibi malzeme yardımı, ulaşım desteği ve içme suyu yardımı yapıyoruz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmasının ardından açılışı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve 'Spor merkezinin gerçek sahipleri' dediği vatandaşlar ile birlikte yapan Başkan Büyükerşen, daha sonra merkezi gezerek spor aletlerini denedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi yetkilileri merkezin 650 metrekarelik bir spor alanı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz bir şekilde fitness, pilates, zumba, aerobik, cimnastik eğitimlerini alabileceklerini dile getirdiler. Merkeze vatandaşların yoğun bir ilgisi olduğunu belirten yetkililer, 2 fotoğraf ve nüfus kâğıdı fotokopisi ile kayıtların alındığını ifade ettiler.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık