solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Zeytin İşleme Tesisi Gün Sayıyor

Büyükşehir'in Zeytin İşleme Tesisi Gün Sayıyor

Büyükşehir'in Zeytin İşleme Tesisi Gün Sayıyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n geçtiimiz Kasm ay sonunda temel atma törenini gerçekletirdii Dedeler Mahallesi Zeytin-Yaprak Salamura Tesisi Projesi Mart aynn sonunda hizmete açlacak.

 

Yeni tesis alanlar ve projeleri ile üreticiye ve çiftçiye gelir kaps açan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, yöresel zeytin ve asma yapra çeitlerinin deerlendirilecei tesisin temel atma töreni geçtiimiz Kasm aynda gerçekletirmiti. Yaklak 3 aydr inaat devam eden ve 40 kiilik bir ekip tarafndan çalmalar sürdürülen, hem bölge ekonomisine hem de yerli halkn aile bütçesine katk salayacak olan tesis Mart aynn sonunda üreticinin hizmetinde olacak.

 

Bölge halknn da açl için gün sayd projede, ekipler tarafndan betonarme inaat kalemleri olan temel, kolon ve kiriler, çelik konstrüksiyon inaat kalemleri,  sandviç panel çat ve idare binas tamamland. Sandviç panel duvarlarn üç gün içerisinde bitirilmesini planlayan ekipler, yüzde 70’ini tamamlad tesisin çevre duvar inaatna balad.

 

Tarsus ilçesi Dedeler mahallesinde temeli atlan, bütçesi 1.595.000,00 TL olan ve 1700 metre kare kapal alanda geleneksel salamura üretimini gerçekletirecek salamura tesisi, ileme kapasitesi sayesinde üreticinin yüzünü güldürecek. Ayn zamanda bölgede isiz vatandalara istihdam alan salayacak olan tesiste kadn üreticiler de yerini alacak.

 

Alternatif ürünlerle üretime zenginlik katacak salamura tesisinde üreticiler, dalndan topladklar ürünlerle ylda 100.000 kg/yl sar ulak yeil krma manuel ve otomasyon sistem, 25.000 kg/yl Gemlik siyah sele manuel sistemle ilenecek zeytinin yan sra 5.000 kg/yl asma yapra ileyecek.

 

Bahsedilen kapasiteler tesisin balangç kapasiteleri olmakla birlikte talep gelmesi halinde ylda 300 tona kadar zeytin ilenebilecek. Tesiste ayrca yöresel çeitler olan Sar Ulak ve Gemlik, asma yapranda da Trakya lkeren ve Yalova ncisi çeitleri deerlendirilerek, ürünler hak ettii deeri bulacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık