solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir’in Yolları Karaman’a Uzandı

Büyükşehir’in Yolları Karaman’a Uzandı

Büyükşehir’in Yolları Karaman’a Uzandı
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Her bölgeye eit hizmet anlayyla Mersin’i kent merkezinden Toroslar’n zirvesine kadar hizmet ayla ören Büyükehir Belediyesi’nin, Mut ilçesinde yürüttüü çalmalar, Karaman il snrna kadar uzand.

Mut’ta yollar dalar ayor

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Yolsuz ve susuz mahalle brakmayacaz” sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Kent merkezinden kilometrelerce uzakta en yüksek rakmlara kadar uzanan Büyükehir hizmetleri, vatandan yüzünü güldürüyor.

Mersin’in Karaman’a snr ilçesi Mut’ta 2018 ylna kadar 292,35 kilometre 1’inci kat ve 230,50 kilometre 2’nci kat sathi kaplama yol yapan Büyükehir Belediyesi, ayrca 27 bin 516 ton scak asfalt ve 27 bin 55 kilometre kaldrm döedii Mut’u yeni ve çada bir görüntüye kavuturmutu. 2018 ylnda ise bu zamana kadar ihtiyaç duyulan 7 kilometrelik 1’inci kat ve 5 kilometrelik 2’nci kat sathi kaplama yolu Mut halknn hizmetine sunan Büyükehir Belediyesi, yllardr toz ve çamur içinde ekmek mücadelesi veren Mut Sanayi Sitesi’ne de el att. Altyap çalmalar tamamlanan ve scak asfalt için gerekli zemin çalmalar tüm hzyla süren Mut Sanayi Sitesi de Büyükehir Belediyesi sayesinde Mut’a yakr bir görüntüyle vatandaa hizmet verebilmek için gün saymaya balad.

Öte yandan Mut ilçesinde 11 adet mezarln etrafn tel örgülerle çeviren Büyükehir Belediyesi, yeni giri kaplar ile mezarlklar güvenli ve çada bir görüntüye kavutururken, buna ek olarak 27 mezarlkta yürüttüü tel örgü ve giri kaps çalmalarna da devam ediyor.

Büyükehir Belediyesi tarafndan sunulan yoldan suya, tarmsal desteklerden ilaçlamaya kadar her hizmet vatandan takdirini toplarken, Büyükehir Belediyesi ekipleri Mut gibi dier ilçe ve mahallelerde de fark yaratmaya devam ediyor.

Aaköselerli ehir merkezi gibi…

Mut’ta yürütülen yol yapm çalmalar, kent merkezine estetik katarken, köy yollar da bu hizmetlerden faydalanmaya devam ediyor.

Mut’un en kalabalk mahallelerinden olan Aaköselerli Mahallesi’ne yaplan yeni yol ve istinat duvar nedeniyle Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileten Aaköselerli Mahalle Muhtar Abdurrahman Uyar, “Benim Aaköselerli’de muhtar olarak ikinci dönemim. Mahallemizde altyap çalmalarndan dolay yolumuz bozulmutu. imdi çok güzel bir yola kavuacaz. Bu yolda önceden iki araç karlasa biri durur dieri geçerdi. Ama imdi Burhanettin Kocamaz bakanmzn sayesinde yaplan yol 3-4 aracn geçebilecei ekilde. Yolun kenarnda kayma riski vard ama sa olsunlar oray da duvarla ördüler ve o tehlike de kalmad. Aaköselerli Mahallesi bu hizmetlerden sonra kent merkezi gibi olacak. Sayn bakanmza ne kadar teekkür etsek azdr” derken, Aaköselerli mahalle sakinlerinden Mahmut Timur da “Çok güzel çalyorlar. Eskiden bu yol çok kötü durumdayd. Ama Burhanettin Kocamaz sayesinde artk çok güzel bir yolumuz olacak. Bakanmz tanyoruz ve hizmetlerini takdir ediyoruz. Her hizmetini çok baarl buluyoruz. Allah iini gücünü rast getirsin” sözleriyle verilen hizmetten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

“Bu yol, bu makineler 60 yldr neredeydi?”

Karaman l snrna en yakn bölgelerden olan Çivi Mahallesi ile Dapazar Yaylas arasnda 18 kilometrelik grup yolunu tamamlayarak bölge sakinlerinin hizmetine sunan Büyükehir Belediyesi, Çivi mahalle sakinleri için yllardr ‘Çile Yolu’ olan 18 kilometrelik yolda da çalmalara balad. Çivi mahallesinin 60 yldr bu yolun açlmasn beklediini ifade eden Çivi Mahalle Muhtar Ali Osman Turcan, “u anda Mersin’e 250 kilometre uzakta bin 450 rakmdayz. Büyükehir Belediyesi tarafndan kilometrelerce uzakta köyümüzde yol açma çalmas yaplyor. Ben 60 yandaym. Bu yama kadar böyle bir yol çalmas görmedim. 60 senedir köyümüzde olmayan yol, Sayn Burhanettin Kocamaz bakanmn sayesinde açlyor. Bakanmza ve çalma arkadalarna ne kadar teekkür etsek azdr. Ah bir annem, babam, dedem sa olsa da u yolu bir görse. Burada önceden eekler ve katrlarla geçilirdi. Uçurumdu buras. Bu dozerler 60 senedir vard da 4 sene önceye kadar neredeydi diye kendimize soruyoruz. Bu yolun bizim için önemi büyük. Tüm ekim alanmz bu tarafta. Buday, arpa, nohut gibi. Traktörler, patozlar harman çekmeye gidip gelir. 20 bin dönümlük arazide ekim yapyoruz ve artk ekim yapan çiftçilerimiz tarlasna, evine güvenle rahat ekilde gidip gelebilecek. Bu yoldan her geçen Burhanettin Kocamaz’a dualar edecek. Ben zaten Burhanettin bakanmzn hayranym. Ben yurt dnda yaarken bile Kocamaz bakann çalmalarn izliyordum. Yurt dnda arkadalarmzla, derneklerimizde bile hep Burhanettin Kocamaz’n çalmalarn konuurduk ve takdir ederdik. Muhtar arkadalarmzla, mahalle sakinlerimizle sonuna kadar Burhanettin bakann arkasndayz. Sulama borusu dattlar, ilk bizim mahallemize geldi. Sonra içme suyu hatt deiti, depomuz yapld, yollarmz yapld. Kozlar yolu için 60 yldr bekliyorduk. Ebemiz dedemiz çok urat. Ama gördük ki 60 ylda yaplamayan hizmet, 4 ylda yaplabiliyormu. Allah bakanmzdan raz olsun. Nereye giderseniz gidin herkes Burhanettin Kocamaz diyor. Çünkü adam hizmet yapyor. Bin 600 metre rakmdayz u yola bakn. Biz Toroslar’ deleriz, bakanmzn arkasndan da sonuna kadar gideriz” ifadelerini kulland.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık