solyanreklam
sagreklam

Köy Seyirlik Turnesi Başlıyor

Köy Seyirlik Turnesi Başlıyor

Köy Seyirlik Turnesi Başlıyor
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi her yl olduu gibi, bu yl da Mersinli vatandalar sanata ve sanatçya doyurmaya yönelik çalmalarna devam ediyor. Mersinliler tarafndan özellikle krsal bölgelerde dört gözle beklenen Hacivat – Karagöz orta oyunu ve köy seyirlik turnesi tüm heyecanyla balyor.

Geçtiimiz yllarda Büyükehir Belediyesi tarafndan birçok ilkokul ve mahallede Hacivat ve Karagöz oyunu sergilenmiti. Gösterilen youn ilgiler neticesinde Büyükehir Belediyesi bu ylda 17 Temmuz – 17 Austos tarihleri arasnda 13 ilçesine bal mahallede Hacivat – Karagöz orta oyunu ve köy seyirlik oyunlarn yeniden hayata geçirecek.

Bakan Kocamaz  “Çocukluumuzun tek elencesi Hacivat ve Karagöz’dü”

‘Yaylalarda Köylerde, Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganyla yola çkan tiyatrocular ve bu yl ikinci kez krsal bölgelerde yaayan vatandalarla buluacak. Geleneksel tiyatro ve ortaoyunu kültürünün özellikle çocuklar tarafndan tannmas ve benimsenmesinin önemini ifade eden Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz “Bizim çocukluumuzun vazgeçilmez elencesi Hacivat ile Karagöz’ün, yeni nesil tarafndan da tannmas gerektiini düündük. Günümüzde teknolojinin birçok imkânndan faydalanarak ve özellikle bilgisayar ile deiik oyunlar oynama imkân bulan çocuklarmz, bizim çocukluumuzun tek elencesi olan Hacivat ve Karagöz’ü yakndan tanma frsat buluyor” eklinde konutu.

lk perde Aydnck – Karadere mahallesinde açlacak

Mersin Büyükehir Belediyesi, Hacivat ile Karagöz ve köy seyirlik oyunlarnn bu yl ki ilk perdesini 17 Temmuz Sal günü saat 20.30’da Aydnck – Karede mahallesinde vatandalara açacak. Vatandalar ise dier etkinlik yerlerini ve saatlerini Mersin Büyükehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.mersin.bel.tr adresinden takip edebilecek.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık