solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Sağlık Hizmeti Antalya'ya Kadar Uzandı

Büyükşehir'in Sağlık Hizmeti Antalya'ya Kadar Uzandı

Büyükşehir'in Sağlık Hizmeti Antalya'ya Kadar Uzandı
  • 02 Mart 2018, Cuma 0:00

485 kilometrelik salk hizmeti

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti Antalya’ya kadar uzand. Antalya’da yaayan ve bakma ihtiyac olan 86 yandaki Süheyla Gökdemir, Büyükehir Belediyesi Hasta Nakil Hizmeti ile Mersin’e kz Nilüfer Gür’ün yanna getirildi.

Antalya’da yaayan ve evinde düerek kalça kemiini kran Alzheimer hastas Süheyla Gökdemir, Büyükehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti sayesinde Silifke’de yaayan kz Nilüfer Gür’ün yanna getirildi.

Ksa süre önce evde geçirdii kaza sonras kalça kemii krlan ve ameliyat olan Süheyla Gökdemir’in bakm için Silifke’de yaayan kz Nilüfer Gür’ün yanna getirilmesi gerekiyordu. Antalya’da hasta nakil hizmeti alamayan Süheyla Gökdemir’in Mersin’de yaayan kz Nilüfer Gür, hasta nakil hizmeti alabilmek için Mersin Büyükehir Belediyesi salk birimine ulat.

 Antalya’dan Mersin’e uzanan 485 kilometrelik hizmet

Nilüfer Gür’ün talebi üzerine harekete geçen Büyükehir Belediyesi Hasta Nakil ekipleri, 86 yandaki Süheyla Gökdemir’i Antalya’dan Silifke’ye getirerek kzna teslim etti.

Birçok belediyenin gerçekletirmedii ehir d hasta nakil hizmetini hayata geçirerek insanlarn yardmna koan Mersin Büyükehir Belediyesi, Antalya’dan Mersin’e uzanan bir salk serüvenine imza att.

Büyükehir Belediyesi ile irtibata geçerek annesini Silifke’ye getiren Nilüfer Gür, “Annem normalde Antalya’da yayor. Evinde düünce kalça kemiini krd ve ameliyat oldu. Ben emekli hemire olduum için ve evimde bakm daha kolay olaca için annemi yanma almak istedim. Antalya’dan Silifke’ye getirilmesi gerekiyordu. 112 acil servisi ve Antalya Büyükehir Belediyesi’ni aradk. Böyle bir hizmetlerinin olmadn söylediler. Mersin Büyükehir Belediyesi’nde çalan birinin vastas ile Büyükehir’in ambulans hizmeti olduunu örendik. Aradk yetkililerle görütük.  Ksa bir süre sonra Büyükehir Belediyesi ekipleri, aabeyimin refakatçiliinde çok rahat bir ekilde ve çok cüzi bir miktara annemi Antalya’dan Silifke’ye benim yanma getirdiler” dedi.

“Yaam mücadelesi veren insanlar için böyle bir hizmetin verilmesi çok güzel”

Büyükehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmetini duymadan önce pek çok kuruma bavurduklarn ancak çözüme kavuturamadklarn belirten Gür, “Büyükehir Belediyesi’ne bavurmadan önce özel ambulansa bavurduk. Yaklak 2 bin 500 TL istediler. Biz emekli insanlarz ve maddi durumumuz belli. Bizim bunu karlamamz mümkün deildi. Büyükehir Belediyesi çok cüzi bir miktara getirdi ve ben nasl teekkür edeceimi bilemiyorum. Allah bin kere raz olsun. Sadece cenaze için deil yaam mücadelesi veren insanlar için böyle bir hizmetin verilmesi çok güzel” eklinde konutu.

“Doru bir belediye bakan seçtiimizi anladm”

Büyükehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmeti olmasa ne yapacaklarn bilemediklerini söyleyen Gür, hizmet için Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileterek, “Büyükehir Belediyesi’nin ambulans hizmetinin olduunu duyunca ve bu hizmetten yararlannca doru yolda olduumuzu, doru bir belediye bakan seçtiimizi anladm. Bundan 8 ay önce benim eim vefat etti. nsan böyle zamanlarda kendini çok yalnz hissediyor. Ama o zaman da Büyükehir Belediyesi yanmzdayd. Biz, yine bir telefonla bütün cenaze hizmetlerini aldk.  Yürekten, gönülden teekkür ediyorum. Allah raz olsun” ifadelerini kulland.

“Vicdan olmayan bir bakan bu çok özel ve güzel hizmeti yapamaz”

Antalya’da yaayan ve annesinin bakm ile ilgilenen Erturul Gökdemir, “Ben Antalya’da yayorum. Antalya’dayken annemle ben ilgilendim. Ameliyat ettirdikten sonra ambulans hizmeti için özel ambulanslara, dier il ve ilçe belediyelerini bavuru yaptk. Onlarda il içerisinde hizmet verebildiklerini, ehir dna çkamadklarn söylediler. Bunun üzerine kz kardeim devreye girdi ve Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bavurdu.  Birkaç saat sonra Büyükehir Belediyesi ekipleri arad. Geldiler, annemi aldlar, birlikte yola çktk. Büyükehir Belediye Bakan’na ve tüm Büyükehir Belediyesi ekiplerine ükranlarm sunuyorum” diye belirtti.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etmek ve teekkürlerini iletmek istediini sözlerine ekleyen Gökdemir, “Antalya’da böyle hizmet yok. Ben yllarca huzur evinde çaltm. Yallar ile ilgilenmenin ne olduunu biliyorum. Vicdan olmayan bir bakan bu çok özel ve güzel hizmeti yapamaz. Burhanettin Bakan’n bu hizmeti vermesi anna yakr. Burhanettin Bakanmz süper bir insan.  Kendi tabirimle söyleyeyim; Süpermen. Milyonlarca kez teekkür ediyorum. Allah raz olsun. Burhanettin Bakan’n gönlüne salk”  dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık