solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?in Hizmetleri Tek Tek Yerinde İncelendi

Büyükşehir?in Hizmetleri Tek Tek Yerinde İncelendi

Büyükşehir?in Hizmetleri Tek Tek Yerinde İncelendi
  • 16 Aralık 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi tarafndan ilçelerde yaplan hizmetlerin meclis üyelerine tantld ‘Hizmet Tantm Program’nn ilk gününde Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi.

Bakan Kocamaz, 15-17 Aralk tarihlerinde gerçekletirilecek ve üç gün boyunca devam edecek olan Hizmet Tantm Program’n Erdemli lçesi’nden balatt ve Mut’ta sonlandracak.

Hizmet Tantm Program’nn birinci gününde Büyükehir Belediyesi tarafndan hizmete sunulan projeleri tek tek inceleyen Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri, hizmetlerin Mersinlilere ve kente ne gibi faydalar saladn da dinledi. Meclis üyelerinin, hizmetleri yerinde görmesine vesile olan program sayesinde, ayrca ilgili daire bakanlar meclis üyelerinin sorularn yantlad ve hizmetler tek tek anlatld.

Hizmet Tantm Program hakknda bilgi veren Bakan Kocamaz, “Biz bir misyon ortaya koyduk ve ilk ylmz hazrlk ve yaplanma ile geçireceiz dedik. lçelerdeki eksiklikleri tespit edip, plan, proje, kaynak derken bir ylmz geçirdik. Ondan sonraki üç yl içerisinde yolsuz ve susuz yerleim birimi kalmayacak dedik ve zaman zaman da bu hizmetler için sizlerden borçlanmaya destek istedik” dedi.

“Ne baardysak birlikte baardk”

Aydnck’ta bulunan Karaseki Mahallesi’nin su skntlarn nasl çözüme kavuturduklarn aktaran Bakan Kocamaz, “Mersin Büyükehir Belediyesi olarak iddia ediyorum ki 30 Büyükehir Belediyesi içerisinde bu kadar çeitli ve bu kadar detayl çalma yapan hiçbir belediye yok. Burada ne baarldysa hep birlikte baardk. Her zaman söylediim gibi direksiyonda biz varz ama burada hiçbir parti ve ilçe ayrm yapmadan bu i baarlabiliyorsa hep birlikte baardk. Bizler bu kentte yayoruz ve bu kente hizmet etmek için bu göreve talip olmuuz. Halkn beklentilerini de inallah boa çkarmayacaz ve bu hizmetleri artrarak devam ettireceiz” eklinde konutu.

Tesisin kapasitesi eskisinin 3 kat

Meclis üyeleri, ilk olarak Erdemli lçesi’nde yer alan ve Mersin Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü tarafndan hayata geçirilen Kargpnar Atksu Artma Tesisi’ni inceledi. MESK tarafndan kapasite artrm üç katna çkarlarak 6000 metre küp haline getirilen Kargpnar Atksu Artma Tesisi’nde, kaba zgara, ince zgara, kum ya tutucu, SBR havuzu, son çökeltme havuzu ve çamur susuzlatrma ünitesi bulunuyor.

2018 ylnn Nisan aynda bitmesi planlanan ve yüzde 40’ tamamlanm olan Erdemli Sebze Hali inaatn inceleyen meclis üyelerine, halin bittii zaman içerisinde 103 adet dükkann yer alaca ve 64 bin metre kare alana kurulu olduu bilgisi verildi.

Erdemolu Bulvar üzerinde yer alan ve ehit Uzman Çavu Hasan Furkan Özmen’in adnn yaatlaca Erdemli Köprüsü’nü yerinde görme frsatna erien meclis üyeleri, merkezi bir noktada yer alan köprüyü inceledi.

Limonlu Kat Atk Aktarma stasyonu 500 ton atk tayacak

Erdemli lçesi’nde yer alan ve ksa süre içerisinde kullanma açlacak olan Limonlu Kat Atk Aktarma stasyonu da meclis üyeleri tarafndan yerinde incelendi. Eskiden vahi çöp depolama alan olan ve Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan rehabilite edilen istasyon tamamlandktan sonra 500 tona yakn atk tayacak.

MESK tarafndan yapmna devam edilen ve yüzde 65’i tamamlanm durumda olan Limonlu-Kumkuyu Atksu Artma Tesisi de etkinlik kapsamnda yerinde incelendi. 9.760.000 TL sözleme bedeli ile yapmna balanan tesis, Erdemli snrlar içerisinde yer alyor ve 2018 ylnn sonunda hazr hale getirilmesi planlanyor. Tesis sayesinde, yerleim yerlerinden toplanan atk sularn artlarak doaya geri kazandrlmas ve mevcut altyapnn gelitirilmesi amaçlanyor.

Tesis Akdeniz’de 2. srada…

Erdemli lçesi’nde yer alan Kzkalesi Atksu Artma Tesisi’ni de yerinde gören meclis üyelerine, tesisin MBR sistemi ile çalan ve biyolojik artma tesisleri içerisinde Türkiye’de dördüncü, Akdeniz’de ise ikinci srada yer ald konusunda bilgi verildi. Tesisin tamamlandktan sonra 40 bin kiiye hizmet vermesi planlanyor. Meclis üyeleri ayrca Silifke lçesi’nde yer alan, MESK tarafndan kapasitesi iki katna çkarlan ve 2.189.000,00 TL bedel ile yapm tamamlanan Atakent Atksu Artma Tesisi’ni de yerinde inceledi. MESK tarafndan kapasite artrm yaplan Atakent Atksu Artma Tesisi 5800 metre küp atk su artabiliyor.

Silifke Dosteli Market’in yakn zamanda açlaca duyuruldu

Meclis üyeleri, Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ‘Her htiyaç Sahibine Dosteli’ slogan ile hayata geçirilen ve ihtiyaç sahibi vatandalarn hayatlarn kolaylatrmak adna oluturulan Silifke Dosteli Market’i gezdi. Market ksa süre içerisinde vatandalarn hizmetine açlacak.

Silifke lçesi snrlarnda yer alan ve kat atklarn enerjiye dönütürüldüü Göksu Kat Atk Bertaraf Tesisi’nde de incelemelerde bulunan meclis üyeleri, 1 Ekim 2016 tarihinden beri hizmet veren, modern ve hijyenik koullarda kesimlerin yaplabildii Mersin Büyükehir Belediyesi Silifke Kesimhanesi’ni yerinde inceledi.

510 kiilik tribünlü Taucu Stadyumu

510 kiilik tribüne sahip olan Mersin Büyükehir Belediyesi Taucu Stadyumu’nda incelemelerde bulunan meclis üyeleri, drenaj sistemi, zemin sertletirme ve çim çalmalar tamamlanan ve mevcut standart ölçülere getirilen futbol sahasn da gezdi.

Gezinin ardndan akam düzenlenen yemekte Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen hizmetlerin tantm sunumu gerçekletirildi. Gecede son olarak, Mersinli gazeteci Deniz Tuncay Akkapl, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin tarma yapt desteklerin ekonomik ve sosyal yaama etkileri hakknda bir sunum gerçekletirdi.

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık