solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Haziran Ayı Meclisi Toplandı

Büyükşehir'in Haziran Ayı Meclisi Toplandı

Büyükşehir'in Haziran Ayı Meclisi Toplandı
  • 11 Haziran 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Haziran Ay Toplants’nn Birinci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

 

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 35, komisyon raporlarna ait 12 ve gündem d 2 madde olmak üzere toplam 49 madde görüüldü.

 

“Makaray tekrar baa sarmayalm”

 

Mersin snrlar içerisinde ticaretin gelitirilmesi için ihtiyaç duyulan GEM ( Gelitirme Merkezi Fuar Alan) için Tarsus’ta Yunusolu Mahallesi’nde 74 bin 269 metrekare tanmazn 16 milyon TL bedel ile satn alnmas ve ödeme eklinin taksitler halinde olmas ile ilgili istenen teminat mektubu hakknda görüülen gündem d madde mecliste oy birlii ile kabul edildi. Madde hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Bu daha önce konutuumuz Berdan Tekstil’in olduu bölge. O fabrikann bir bölümü Vakflar Bankas’na geçmi. Bir bölümü de TMSF’de. Bununla ilgili bu bölgeyi fuar alan ya da GEM oluturma düüncesi ile satn alma kararn daha önce almtk. O zaman burada baz arkadalar tamamnn 80 milyona mal olacan ve Belediye’nin zarara gireceini söylediklerinde ben de çok daha düük fiyata alabileceimizi söylemitim. Yaptmz görümelerde TMSF’de olan bölümü için 16 milyon liraya pazarlk yaptk. Bunu bir pein toplamda 12 taksit olarak ödeyeceiz. Bunun için de bir teminat mektubu talepleri var. Bayramdan önce bu karar almak istiyorlar. Onun içinde bu yazy acilen onlara göndermemiz lazm. Daha önce söylenen rakamn yarsndan aaya biz buray aldk. Orada yönetim deiiklii olacak makaray tekrar baa sarmayalm. Pazarlk birmi. imdi orada bir yönetim deiiklii olur. Tekrar bu i baa döner. Çektiimiz emek boa gider” dedi.

“Ben detaylarla uramam, olayn tümüne bakarm”

Büyükehir Meclisi’nde, 1/5000 Ölçekli lave ve Revizyon Nazm mar Plan ile ilgili sorular yantlayan Bakan Kocamaz, “tirazlar tek tek parsel baznda deerlendiriyorlar. O deerlendirmelerle ilgili sizlere daha sonra geni bir bilgi verilecek. Zaten daha önce de konutuumuz gibi bunlar belli konularda topland için o konularda genel bir karar almlar. Olabilecekleri yapyorlar. Pazartesi günü gelmese de birkaç gün içerisinde yeniden toplant yapp getirecekler. Bizler bir an önce bitmesini istiyoruz. tirazlarla ilgili toplant yaplabilir. Ben detaylarla bugüne kadar hiç uramadm. Ben olayn tümüne bakarm. Bu kentte böyle bir eye ihtiyaç var m, yok mu? Onun dnda kimin arsas var? Kimin arsas yok? Ben bunlarla uramam. Hiçbir belediyeyi de dierinden ayrt etmem. Olaya genel manada baktmz zaman problem olmaz. Ama özel, bölge manada bakarsak ister istemez skntlar olur. Bana göre imar plan yaplacaksa genel manada baklmas lazm. Lokal olarak bir yerlere odaklanrsak imar plan, imar plan olmaktan çkyor. Adaleti salayp, her yerde ayn deerlendirmeyi yaparsak sknt olmaz. Tabi bütün tarlalara da imar verelim demiyorum. Bu da kente ihanet olur. Dier kurumlarnda izin verdii ölçüde adil bir plan yaplrsa zannediyorum çok fazla itiraz olmaz ” eklinde konutu.

Akdeniz, Yeniehir ve Toroslar lçesi Kentsel Dönüüm Alanlar

Akdeniz ve Yeniehir lçeleri, Hamidiye, Piri Reis, Turgut Reis, Alsancak, Demirta, Mustafa Kemal, Portakal, H. Okan Merzeci, Karaisal, Kocavilayet, Fuat Morel, Limonluk, Cumhuriyet ve Hürriyet dari Mahalleleri’nin fiziksel durumunun ve çevre görüntüsünün iyiletirilmesi, kentsel yaam standartlarnn yükseltilmesi, her türlü teknik ve sosyal altyapya sahip nitelikli yaam alanlarnn oluturulmas, depreme kar yap stokunun oluturulmas, Müftü Deresi’nin slahnn yaplmas ve dere çevresinin düzenlenmesi için dere çevresinde kalan mülkiyetlerin dere dna çkarlmas ile Mersin Kent Meydan oluturulmas amacyla yeniden düzenlenen alan snrlar iaretlenen bölgenin Kentsel Dönüüm ve Geliim Alan ilan edilmesi ile ilgili teklif görüülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık