solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Dere Islahı Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir'in Dere Islahı Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir'in Dere Islahı Çalışmaları Devam Ediyor
  • 28 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi sel riskini ve takn hasarlarn en aza indirmek için dere temizliine devam ediyor.

 Büyükehir Belediyesi geçmi yllarda yaanan sel felaketinin yeniden yaanmamas için il genelinde çalmalarn sürdürüyor. Ani yalarda taknlarnn önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açsndan büyük önem arz eden dere temizlii konusunda titiz çalmalar yürüten Yol Yapm, Bakm ve Onarm Dairesi Bakanl ekipleri, Çiftlik deresini temizliyor. Yeniehir ilçesinde bulunan Çiftlik(Öksüz) deresini temizleme çalmalarn balatan ekipler, derede tortu ve rüsubat temizlii yapyor.

Ekipler tarafndan yaplan incelemeler sonucunda Çiftlik Deresi’nde suyun ak yönünde sknt olumad ancak Kipa kava’na yaklatnda denizle arasndaki alan kapal olduu için olas ani yalarda sel riski tad tespit edildi. Ekipler tarafndan gerekli önlemlerin alnmas amacyla Çiftlik Deresi’nin Kipa Alveri Merkezi bölgesinde bulunan 350 metrelik bir alanda çalmalar balatld.

 “Büyükehir Belediyesi duruma el att”

Geçmi dönemlerde derelerin üzerinin kapatlmasnn felaketlere neden olduunu ve Büyükehir Belediyesi’nin dere slah çalmalarndan son derece memnun olduklarn dile getiren Çiftlikköy Mahallesi Muhtar Aynur Öztürk, “Ben daha önce DS’ye ve Büyükehir Belediyesi’ne derelerin slah edilmesi için dilekçe vermitim. Büyükehir Belediyesi’nden olumlu yant aldm. u an derelerimiz temizleniyor. Daha önce ki dönemlerde derenin içi örülmütü. Örüldüünden dolay da çok büyük skntlar yaadk. Yamur yap, sel olduu zaman arabalar, aaçlar dereye dütü. imdi temizleniyor ve bu skntlar bitecek” dedi.

Dere slah çalmalarnn olas yamurlarda tehlikeyi en aza indirmesi açsndan son derece önemli olduunu vurgulayan Öztürk, “Daha önceden dereler temizlenmiyordu. Büyükehir Belediyesi bu duruma el att, dereleri temizlemeye balad. Hatta Kale Mahallesi snrna yakn Bozkoyak deresini de sel olduunda çok sknt oluturmutu. Büyükehir Belediyemiz o dereyi de temizledi. Biz u an temizlenen Çiftlik deresinin estetik açdan, denizden otobana balanan tek yol ve yanndan geçen Çiftlikköy deresinin temizlendikten sonra daha estetik ve güzel olacana inanyorum. Burhanettin Bakanmzn hizmetlerinin devamn bekliyorum. Kendisine çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Bir ylda 14 dere temizlii

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 2017 ylnda 14 derede toplamda 14 kilometrelik dere temizlik ve bakm çalmas gerçekletirilirken, 2018 ylnn balarndan itibaren dere temizleme çalmalar devam ediyor.

''Mersin Merkez lçe Dereleri Takn ve Rüsubat Kontrolü Eylem Plan'' dorultusunda üstü açlan, kanal içerisinde bulunan tortularn ve rüsubatlarn temizliine balanan Çiftlik Deresi’nde temizleme çalmalar bitirildikten sonra yasa gerei DS’ye teslim edilecek. Derenin üzerinin kapatlp, kapatlmayaca Mersin Valilii ve DS tarafndan belirlenecek.

Ekipler Çiftlik (Öksüz) Deresi’nde yürütülen çalmalar tamamlandnda, ani yalarda bölgede yaanan birikinti ve taknlarn önüne geçilecei bildirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık