solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR’E YARGI TOKADI MUDANYA’YA GÜZELYALI ATATÜRK PARKI MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR’E YARGI TOKADI MUDANYA’YA GÜZELYALI ATATÜRK PARKI MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR’E YARGI TOKADI MUDANYA’YA GÜZELYALI ATATÜRK PARKI MÜJDESİ
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı kapsamında başlattığı çalışmaları engelleyen Büyükşehir Belediyesi’nin usule ve hukuka aykırı girişimine Bursa 2. İdare Mahkemesi’nden tokat gibi yanıt geldi.  Büyükşehir Belediyesi’nin haksız işgaline yürütmeyi durdurma kararı çıkarken Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da hizmeti engellemeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı kapsamında başlatılan çalışmaları engelleyerek usule ve hukuka aykırı hareket eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yargıdan tokat gibi yanıt geldi. Tapudaki tahsisin kaldırılması için alınmış mahkeme kararına yönelik idari işlemler devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mevcut park alanının çevrilerek çalışmaların başlatılmasını yargıya taşıyan Mudanya Belediyesi, Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin haksız işgaline yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Mahkemede oy çokluğuyla alınan kararda, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadan kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin, davacı idarenin yapmak istediği proje ile bağının bir an önce sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğinden, dava konusu taşınmazın bu şekilde bırakılması durumunda zamanında yapılması gereken bazı işlemlerin gecikmesine ve ekonomik kayıplara sebep olunacağından telafisi güç veya imkansız zararlar doğuracağı açıktır. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.

“MUDANYA’YA HİZMETİ ENGELLEYEMEYECEKLER”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etap çalışmalarının başlatıldığı park alanını tel örgülerle çeviren Büyükşehir Belediyesi'nin usule ve hukuka aykırı hareket ettiğini belirten Başkan Türkyılmaz, “Haksız işgalin hesabını mahkemede sorduk. Park alanı 8 Temmuz 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmemiştir. Çalışmalara başladığımız, proje için alanı temizlettiğimiz günün akabinde, söz konusu alana çalışma için girilmesi uygun değildi. Bu konuda gerekli her türlü hukuki yola hemen başvurduk. Mahkeme de kimin haklı olduğunu doğruladı. Çok geçmeden hızlı bir süre içerisinde projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık