solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den Yaşlılarla İletişim ve Fizik Tedavi Eğitimi

Büyükşehir'den Yaşlılarla İletişim ve Fizik Tedavi Eğitimi

Büyükşehir'den Yaşlılarla İletişim ve Fizik Tedavi Eğitimi
  • 15 Mayıs 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Evde Bakm Birimi tarafndan Yusuf Bayk lkokulu örenci ve velilerine evde yataa bal olarak yaayan yallarla iletiim ve fizik tedavi konusunda eitim verildi.

Salk leri Dairesi Bakanlnda görevli psikiyatrist ve fizyoterapistler tarafndan verilen eitime youn bir katlmn olmas dikkat çekerken eitim srasnda katlmclardan konuyla ilgili sorular da alnd.

Eitim kapsamnda evde bulunan yal vatandalarla olmas gereken iletiim yöntemi, sergilenmesi gereken davranlar konusunda bilgilendirmelerde bulunan psikiyatristler evde yallarla sohbet etmenin, evdeki yalya kendisinin aile içinde önemli olduunu hissettirilmesi, vakit buldukça aranarak ondan haberdar olunmas ve ona yeni bir eylerin öretilmesinin gerekliliine deindi.

Evde bulunan yallara kar uygulanmas gereken fiziki davranlarla ilgili hem sözlü uygulamal olarak katlmclar bilgilendiren fizyoterapistler ise yalnn yataktan kaldrlmas ve geri yataa yatrlmas hasta olan ve olmayan yalnn ev ortamndaki hareket gereksinimlerini katlmclarla paylat.

Eitim sonunda katlmclara Mersin Büyükehir Belediyesi’nin evde bakm hizmetini konu alan broürlerinden datld.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık