solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?den Trafik Şubeye ?Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı'

Büyükşehir?den Trafik Şubeye ?Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı'

Büyükşehir?den Trafik Şubeye ?Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı'
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Trafik Denetleme ube Müdürlüü’ne ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Arac’ hediye edildi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl tarafndan Mersin Emniyet Müdürlüü Trafik Denetleme ube Müdürlüü’ne emniyet kemerinin önemini gösteren ve eitimlerde kullanlmak üzere hibe edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Arac’nn devir teslim töreni gerçekletirildi.

Emniyet kemeri kullanmann önemine dikkat çekildi

Ölüm, yaralanma ve maddi kayplara neden olan ve ülkemizde giderek küresel bir sorun haline gelen trafik kazalarna bal ölüm ve yaralanmalar azaltabilmek amacyla emniyet kemeri kullanmn arttrmak üzere, Çankaya Mahallesi Atatürk park içerisindeki Trafik Denetleme ube Müdürlüü bahçesinde hibe edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Arac’nn devir teslim törenine, Trafik Hizmetlerinden Sorumlu l Emniyet Müdür Yardmcs smail Kavakl, Trafik Denetleme ube Müdür Vekili Deniz Ünsal, Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakan Kenan Tektemur ve basn mensuplar katld.

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakan Kenan Tektemur trafik kaza istatistiklerine bakldnda emniyet kemeri takmann öneminin açkça ortada olduunu vurgulayarak, “Emniyet kemerinin önemini simüle etmek suretiyle farkndal artrmak üzere düzenlenmi bu aracn Mersin Emniyet Müdürlüü Trafik Denetleme ube’since de eitim maksatl kullanlmasnn daha yararl olacan düündük ve Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’n da onayyla bu arac eitimlerde kullanlmak üzere Trafik Denetleme ube Müdürlüü’ne takdim ediyoruz. nallah hayrl hizmetlere vesile olur. Bu konuda farkndal yaratacak eitimlerin verilmesinde son derece önemli” dedi.

Trafik Denetleme ube Müdür Vekili Deniz Ünsal ise Mersin Büyükehir Belediyesi ile birlikte, Mersin’de emniyet kemeri takma alkanln artrmak ve bilgilendirmenin dnda bunu da yaatmay amaçladklarn ifade ederek, “Bu araç emniyet kemerinin önemini yaatarak anlatma adna gerçekten Türkiye çapnda çok nadir illerde kullanlyor ve güzel bir eitim arac. Mersin Büyükehir Belediye Bakanlmz kendi envanterine geçen yl trafik haftasnda bu arac almt. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz çok özverili, anlayl ve yardmc oldu. Bu arac Mersin Trafik Denetleme ube Müdürlüümüze hibe ettiler. Bizler de bu arac Forum AVM gibi halk you olduu yerlerde, okullarda emniyet kemeri takmann önemini göstereceiz. Mersin’in her tarafna ulaacaz ve 10 bin gibi bir hedefimiz var” eklinde konutu.

Araç ile havada takla atld

Emniyet kemerinin ve trafik kurallarnn önemine vurgu yapmak amacyla gerçekletirilen törende simülasyon aracnn tantm yaplarak, trafikte bilinçli hareket etmenin hayat kurtarabileceine dikkat çekildi. Emniyet kemeri takmann önemine dikkat çekmek amacyla, farkndalk yaratmak anlamnda tasarlanan simülasyon arac ile sistem gerei uzaktan kumada ile havada takla atan araç sayesinde emniyet kemerinin ne kadar hayati bir önem tad uygulamal olarak gösterildi.

Büyükehir Belediyesi tarafndan 2017 yl içerisinde yaptrlarak hibe yolu ile Trafik Denetleme ube Müdürlüü’ne teslim edilen ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Arac’ ile kamu kurum ve kurulularndaki araç sürücülerine, ehir içi toplu tama araç sürücülerine, servis oförlerine ve sürücü adaylarna 2018 ylnda eitim verilmesi planlanyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık