solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den İklim Değişikliği Bilinçlendirmesi

Büyükşehir'den İklim Değişikliği Bilinçlendirmesi

Büyükşehir'den İklim Değişikliği Bilinçlendirmesi
  • 15 Haziran 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Çevre ve ehircilik Bakanl öncülüünde hazrlanan ‘’klim Deiikliine Kar Çkn’’ projesi kapsamnda ‘Kat Atk Yönetimi Eylem Plan’ toplants gerçekletirildi.

Babakanlk Hazine Müstearl Merkezi Finans ve hale Birimi tarafndan, Avrupa Birlii Katlm Öncesi Yardm Arac Program proje bavurularndan ‘Türkiye’ de klim Deiiklii Alannda Kapasite Gelitirme Hibe Program’ kapsamnda Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl tarafndan yürütülmekte olan ‘klim Deiikliine Kar Çkn’ projesinin yerelde karar verici olan kurum/kurulularla yuvarlak masa toplants kapsamnda hazrlanan Kat Atk Eylem Plan 1. Yuvarlak Masa Toplants ad altnda proje tantm ve sunumu gerçekletirildi.

Yaplan toplantya Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Büyükehir Belediyesi yürütücülüünde Mersin Üniversitesi ve Geri Kazanm Sanayiciler Dernei (GEKSANDER) proje ortaklar görev ald. Toplantya ilçe belediyeleri, Çevre ve ehircilik l Müdürlüü, Gda ve Tarm l Müdürlüü, MTSO ve dier kurum temsilcileri katld.

Toplantda yerel temsilcilerle ortak çalma planlar yaparak Mersin’de atk yönetimi kapasitesinin arttrlmas gibi konular konuuldu.

Tantm filmi ile balayan toplantda konuan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, ’”Çevre konusu son dönemde tüm dünyann gündeminde. Artan sanayilemenin insanolunun yaamna getirdii kolaylklar hepimiz biliyoruz. Ancak 1945 ve 1950’lerden sonra sanayileme ciddi iklim deiikliklerine ve iklim sorunlarna yol açt. Öncelikle merkezi hükümetler bu sorunla ilgilendiler ve sorunun kayna olarak yine merkezi hükümetler görüldü. Daha sonra bu merkezi hükümetlerden çözüm aray istendi. Fakat zamanla fark edildi ki çok büyük kirlilikler dnda sorun yerel bir sorunmu. Dolaysyla yerel yönetimlerin bu konuda çok büyük sorumluluklar üstlenebilecei ortaya çkt. Bu çerçevede 1972 Rio zirvesiyle balayan çevre farkndal tüm dünyada çeitli yönlerle çeitli fonksiyonlarla devam ediyor’’ eklinde konutu.

Çöpten elektrik üretmek büyük bir baar hikâyesi…

En son 2015 ylnda sürdürülebilir kalknma hedeflerinin ilan edildii Birlemi Milletler tarafndan düzenlenen çevre toplantsnda 17 tane hedef belirlendiini ve bu hedeflerin 11 tanesinin yerel yönetimlerin çabasyla olduunu ifade eden Çokakolu, ‘’Sürdürülebilir kalknma hedefleri 2030 ylnda sürdürülebilir bir dünyann nasl olacana yönelik hedeflerdir. Bugün Mersin Büyükehir Belediyesi’nin çöpten elektrik üretmesi büyük bir baar hikâyesi olmasnn yannda çok ciddi bir zihniyet anlaynn da deitiini ifade etmektedir. Bu tür baarlar ancak çok güçlü ve çalkan bir lideriniz olmas halinde baarya ulaabiliyor ve uygulamaya geçebiliyor. Ben öncelikle bu toplantnn Mersin gibi bir çevrecilik anlaynn iklim deiiklii farkndalnda ciddi sonuçlar çkaracana inanyorum ve bizlere bu frsat tanyan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerimizi sunuyorum’’ dedi.

14 Austos 2017 tarihinde balayan ve toplamda 30 ayda tamamlanmas beklenen proje ile kamuoyunda iklim deiiklii konusunda farkndalk yaratlmas, adaptasyonun salanmas ve iklim deiikliine neden olan faktörlerin azaltlmas amaçlanyor. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık