solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Tarsus Hali'nde Esnafın Yaralarını Sardı

Büyükşehir Tarsus Hali'nde Esnafın Yaralarını Sardı

Büyükşehir Tarsus Hali'nde Esnafın Yaralarını Sardı
  • 30 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz geçtiimiz yl talihsiz bir yangn sonucu kullanlmaz hale gelen ve yenilenen Tarsus Hal Kompleksi Bo Kap Depolama Merkezi’nin açln gerçekletirdi.

Yangn sonras kullanlmaz hale gelen ve Büyükehir Belediyesi tarafndan yeniden ina edilen 22 i yerinin bulunduu Tarsus Hal Kompleksi Bo Kap Depolama Merkezi’nin açlna Bakan Kocamaz’n yan sra Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Bakan evket Can, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, Tarsus lçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, Oda ve Dernek Bakanlar, meclis üyeleri ve komisyoncu esnaflar katld.

Tarsus Hal Kompleksi Bo Kap Depolama Merkezi’nin açlnda konuan Bakan Kocamaz,  Mersin’in tarm ve üretim bölgesi olmas nedeniyle Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bütçenin önemli bir ksmn tarma ayrdklarn belirtti.

Mersin tarihinde ilk defa tarma yönelik çok büyük destekleri son 4 yldr aldn ve almaya da devam edeceini ifade eden Bakan Kocamaz, “u ana kadar sadece tarmsal sulamaya yönelik verdiimiz destek 487 kilometreyi am durumda. Alternatif tarm ürünlerine yönelik çalmalar yaptk. Ar kovan datmndan fide ve fidan desteine kadar aklnza gelebilecek her türlü destei vatandamza sunuyoruz. limizin 12 bölgesinde tarmsal tahmin ve erken uyar istasyonlar oluturduk. Yaklak 500 bin civarnda zeytin fidan dattk. Bunun yannda ceviz ve fstk gibi birçok çeidinde Mersinimizde yeniden hayata kazandrlmas, insanlarmzn bu alanlarda da üretim yapmas için destekler verdik. Fide datmlarmz hala devam ediyor” dedi.

“Vatandalarmzn ürettii ürünlerin en iyi ekilde deerlendirilmesi için gayret ve çabalarmz sürüyor”

Yalnzca üretim aamasnda deil sonrasnda da üreticilerin yannda olacak projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Büyükehir Belediyesi’nin hal kompleksi çalmalarndan söz eden Bakan Kocamaz, “Üretilen ürünlerin en iyi ekilde pazarlanmasna yönelik hal kompleksi çalmalarmz devam ediyor. Erdemli halimizi Haziran aynda tamamlamay planlyoruz. Bunun yannda Silifke Hali’nin ihalesi yapld. Anamur ve Bozyaz ilçelerimizdeki hallerle ilgili de çalmalar yapld. Tahsisler alnd ve projeler tamamlanp, ihalesi yaplmak üzere. Ayn ekilde Mut ilçemizde hal tesisi ile ilgili çalmalar devam ediyor. Dolaysyla Mersin genelinde Büyükehir Belediyesi olarak vatandalarmzn ürettii ürünlerin en iyi ekilde deerlendirilmesi için gayret ve çabalarmz sürüyor. Merkez 4 ilçede ki halimizde Tarsus’ta ki hal esnafnn 3 katndan fazla esnaf var. Orada da bu tür kasalarn korunabilecei yeri yeni yapyoruz. Bundan sonrada bu tür hizmetler halkmza sunulmaya devam edecek” eklinde konutu.

“Biz bu topran gerçek sahipleriyiz

Mersin’in sadece Türkiye’yi deil dünyay doyuran bir yerleim alan olduuna deinerek sözlerine devam eden Bakan Kocamaz, “Muz konusunda Türkiye’nin ihtiyacnn yüzde 85’ini, Limon ihtiyacnn yüzde 45’ine karlamamz ve bu bölgede yetien ürünlerin Türkiye’de adndan söz ettirmesi bizi gerçekten gururlandryor. Üretim cesaret iidir. nsanlarmz bir yl emek çekiyor ama ürettii ürün yapt masraf dahi karlamyor. Bizlerde vatandalarmzn hayatn kolaylatrmak için bir görev üstlendik. Bunun mutlaka deimesi lazm. Planl ve programl üretime geçilmesi lazm. Yoksa gelecekte tarm konusunda bugünkü bolluu, bereketi yaayamayacamz gibi bir düüncede geliiyor. lçelere gittiimiz zaman bazen bana ‘Buralar ne zaman imara açacaksnz? diye soruyorlar. Biz bu topran gerçek sahipleriyiz. Bu ülkeye, bu topraklara hep birlikte sahip çkmak ve betonlamann önüne geçmek durumundayz. Zararn neresinden dönülse kardr. Bu konuda direnebildiimiz kadar direnmeye devam edeceiz. nallah geçmite yaanan hadise bir daha yaanmaz” ifadelerini kulland.

Tarsus Ya Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernei Bakan Mehmet Can ise konumasnda Bakan Kocamaz’a teekkürlerini ve ükranlarn iletti.

Konumalarndan ardndan Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri kesilen kurbanlar ve edilen dualar eliinde Tarsus Hal Kompleksi Bo Kap Depolama Merkezi’nin açln gerçekletirdi. Açln ardndan sandk deposu kullanclarna anahtarlar teslim edildi. Anahtarlarn alan esnaflar Bakan Kocamaz’a teekkür etti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık