solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Personelinden Dünya Çapında Başarı

Büyükşehir Personelinden Dünya Çapında Başarı

Büyükşehir Personelinden Dünya Çapında Başarı
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl personeli ve Tarsus Fotoraf Dernei üyesi olan Fotoraf Sanatçs Altan Gökçek, dünya çapnda yaplan fotoraf yarmasnda “ehir ve Çocuk” fotoraf ile birinci oldu.

Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl’nda ef olarak görev yapan ve ayn zamanda fotoraf sanatçs olan Altan Gökçek, Türk Hava Yollar Skylife 2. Uluslararas Fotoraf Yarmas’na objektifine yansyan “ehir ve Çocuk” temal fotoraf ile katld. Gökçek, yarmaya katlan 2 bin 800 fotorafçnn 11 bin 200 eserinin arasndan seçilen fotoraf ile birincilii Mersin’e getirdi.

Fotoraf çekmeyi bir yaam tarz olarak gördüünü ve yllardr amatör bir anlayla fotoraf çektiini söyleyen Fotoraf Sanatçs Altan Gökçek, “1964 doumluyum ve Ziraat Mühendisi olarak Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl’nda ef olarak çalyorum. Fotoraf dünyasna 2010 ylnda girdim ve kompakt makine ile baladm. 2012 ylnda dijital DSLR fotoraf makinas almakla iin içerisine biraz daha girdim. Yurtiçi ve yurtd gezilerinde fotoraf perspektifimi gelitirerek, daha iyi fotoraflar çekme düüncesiyle her zaman pratik yaptm. Türk Hava Yollar’nn ‘ehir ve Çocuk’ konulu uluslararas yarmasnda bir arkadamn haber vermesiyle fotoraf gönderdim. Fotoraf yarmann son günü saat 11’e be kala gönderdim. yi olduunu ve en az sergilenmeye hak kazanacan düünürken daha büyük bir sürpriz oldu ve birincilikle sonuçland. 11 bin 200 fotoraf, 80 ülke ve 2 bin 800 fotorafç arasndan birinci olarak çkmam çok büyük bir mutluluk” dedi.

“Sanata ve sanatçya her zaman destek olan Bakanmza teekkür ediyorum”

2010 ylndan beri amatör olarak fotorafla uraan ve hala bu merakn devam ettiren Fotoraf Sanatçs Altan Gökçek, “Fotoraf dünyas çok farkl bir ey. Fotoraf detaydr, fotoraf kardakini tanmaktr, fotoraf kendini tanmaktr. Tüm arkadalara ve fotorafçlara sadece fotoraf alannda olmasa bile bir hobisinin olmasn tavsiye ediyorum. Bana ve geçen yl açtm ilk kiisel sergime destek vererek açln yapan, sanata ve sanatçya her zaman destek olan Mersin Büyükehir Belediye Bakanm Sayn Burhanettin Kocamaz’a buradan çok teekkür ediyorum. Kendisinin bana çok manevi destei oldu” eklinde konutu.

Türk Hava Yollar Skylife 2. Uluslararas Fotoraf Yarmas’nn “ehir ve Çocuk” dalnda ödül alan fotorafn 2016 ylnda Hatay’da çektiini belirten Fotoraf Sanatçs Gökçek, “Bir pasaj içerisinde saklambaç oynayan çocuklar çekmitim. Fakat ondan önce fotorafçlarn her zaman karlat bir durumla karlamtm. Bir kare yakalama peindeyken bir köker o anda kendisini çektiimi düünerek üzerime falçata ile saldrd ve o anda oradan uzaklatm. 2 veya 3 dakika sonra bu kare gözümün önüne geldi. Orada birisi ebe, birisi de saklanan çocuklar oyun oynarken onlar hemen orada ölümsüzletirdim ve sonradan yarmaya gönderdim. Böyle bir sonuçla karlatm için de çok mutluyum. Herkese fotorafl günler diliyorum” ifadelerini kulland.

Yurtiçinde ve yurtdnda birçok karma sergide yer alan ve ilk defa kendi memleketi olan Tarsus’ta, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde kiisel sergisini açan Fotoraf Sanatçs Altan Gökçek, “Zamandan Geçerken” isimli fotoraf sergisindeki eserlerini ran ve Türkiye’nin çeitli ehirlerinde çekti.

Gökçek 1. olan Fotoraf ile FIAP Altn Madalya ve 15000 dolar karl uçak bileti, FIAP Gold Medal + Flight Ticket Worth of US$ 15 bin ile ödüllendirildi.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık