solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Personeli Minik Berat?ın Hayatını Kurtardı

Büyükşehir Personeli Minik Berat?ın Hayatını Kurtardı

Büyükşehir Personeli Minik Berat?ın Hayatını Kurtardı
  • 26 Ocak 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl’na bal ilaçlama ekibinde çalan personel Serkan Ylmaz, Tarsus’ta ilaçlama yapt esnada aniden fenalaan 2 yandaki Âdem Berat üt’un hayatn kurtard.

Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl’na bal ilaçlama ekibinde görevli olarak çalan Serkan Ylmaz, Tarsus Fevzi Çakmak mahallesinde ilaçlama yapt esnada çlklarn duyduu Mesude üt’ün yardmna kotu.

Evde oturduu esnada torununun nefes almadn fark eden babaanne Mesude üt dar çkarak, korku ve telala yardm çl att. laçlama yapt esnada Mesude üt’ün çlklarn duyan personel Serkan Ylmaz babaanne üt’ün yardmna kotu. Serkan Ylmaz, aniden fenalaan ve baygn halde nefes alamayan minik Berat’ hastaneye yetitirerek hayatn kurtard. Atelenerek havale geçiren minik Berat, Serkan Ylmaz’n insanlk görevini yerine getirmesi sonucu ölümden döndü.

“Torunumun hayat onun elindeydi”

Kendisine emanet edilen torunu Adem Berat’a göz kulak olurken, torununun aniden fenalatn fark eden ne yapacan ardn belirten babaanne Mesude üt, “Torunuma bakyordum. Annesi ine almaya gitmiti ve bakmam için bana emanet etti. Birden bire fenalat. Yardm edecek birini bulmak için bararak dar çktm. O an telala dar nasl çktm da bilmiyorum. Hiç ümidim yoktu. O an kimsem de yoktu. Dilim tutuldu. mdadmza Serkan kardeimiz yetiti.  Hemen çocuu hastaneye götürelim abla dedi. Torunumun hayat onun elindeydi. Allah ondan raz olsun. Belediyenin aracyla hemen hastaneye götürdü. Torunumun hayatn kurtard. Bu iyiliini hiç unutamam. Allah ondan bir kere raz olsun. Böyle bir eyi Allah kimsenin bana vermesin” dedi.

“Bir annenin feryadna kaytsz kalamazdk”

Olay gerçekletii anda ilaçlama yaptn ve çlk seslerini duyunca yardm etmek için kotuunu belirten kahraman ilaçlama personeli Serkan Ylmaz, “Fevzi Çakmak mahallesinde rutin ilaçlamalarmz yapyorduk. Kucanda çocukla bir annenin feryadn duyduk. Hemen yanna gittik. Bir annenin feryadna kaytsz kalamazdk. Küçük Berat’n amcas da o esnada araç aryordu. O an tek düüncem çocuu hastaneye yetitirmekti. Dörtlüleri yaktm ve belediyemizin arac ile çocuu acile götürdüm. Havale geçiriyormu. Durumu çok ard. Doktorlar ölmek üzereymi dediler. Müdahale ettiler. Çocuun durumu iyi olduundan emin olduktan sonra iimizin bana döndük. u an Âdem Berat’n durumu iyi. Bu bizi çok sevindirdi. Ben insanlk görevimi yerine getirdim” eklinde konutu.

“O olmasayd belki u an yeenim hayatta olmayacakt”

Evlerinin yaknnda bir dükkânda çalan minik Berat’n amcas Murat üt ise annesinin çln duyduktan sonra yardma kotuunu ancak etrafta hastaneye götürecek araç olmad için çaresiz olduklarn söyledi.  Araç arad esnada Büyükehir Personeli Serkan Ylmaz’n yardmlarna kotuunu belirten Amca üt, “Yeenim fenalatnda ortada kimseler yoktu, bir araç yoktu. Serkan aabey yardmmza kotu. Yeenim ölü gibiydi. Bende ne yapacam ardm. Serkan aabeyimizle birlikte ilaçlama arac ile yeenimi hastaneye götürdük.  imdi yeenimin durumu iyi. Serkan aabeyden Allah raz olsun. Çok iyi bir insan. Yeenimin hayatn kurtard. O olmasayd belki u an yeenim hayatta olmayacakt” diye konutu.

Hüsamettin ve Esma üt çifti de oullar Adem Berat’n hayatn kurtard için Mersin Büyükehir Belediyesi personeli Serkan Ylmaz’a ve böyle hassas personellere bünyesinde yer verdii için Mersin Büyükehir Belediyesi’ne teekkür etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık