solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Meclisi'nde Belediye Encümeni Seçimi

Büyükşehir Meclisi'nde Belediye Encümeni Seçimi

Büyükşehir Meclisi'nde Belediye Encümeni Seçimi
  • 13 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Nisan Ay Toplants’nn 3. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi. Mecliste, MHP’li meclis üyelerinden Abdullah Ylmaz 35, Serdar Arslan 37, Sedat Yeiner 35, Osman Yasin 35 ve Mustafa Talip Kara 35 oy ile Büyükehir Belediye Encümeni’ne seçildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 10, komisyon raporlarna ait 12 ve gündem d 4 olmak üzere toplam 26 madde görüüldü.

5216 Sayl Büyükehir Belediyesi Kanunu’nun 16. maddesi ile Belediye Meclisi Çalma Yönetmelii'nin 20. maddesi gereince Büyükehir Belediye Encümeni’ne 5, 5216 Sayl Büyükehir Belediyesi Kanunu’nun 15. maddesi ile Belediye Meclisi Çalma Yönetmelii'nin 21. maddesi gereince 14 adet ihtisas komisyonu için 7'er ve 6183 Sayl Amme Alacaklarnn Tahsili Usulü Hakknda Kanun'un 90. maddesi uyarnca oluturulacak sat komisyonlarnda stiklal, Uray ve Liman Vergi Daireleri için de 1 yl süre ile görev yapmak üzere iari oylama usulüyle 1’er asil, 1’er yedek üye seçimi yapld.

14 adet ihtisas komisyonunda görev yapacak üyelerin seçimi iari oylama ile belirlendi ve Plan ve Bütçe Komisyonu, mar ve Bayndrlk Komisyonu, Çevre ve Salk Komisyonu, Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulam Komisyonu, Tarm ve Hayvanclk Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Amatör Spora Destek Komisyonu, Temizlik Komisyonu, Yurt D likiler Komisyonu, Kadn ve Erkek Frsat Eitlii Komisyonu, Etkinlikler ve Tantm Komisyonu, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Ortak Olduu irketlerin Hesaplarn nceleme Komisyonu ile Ekonomik Kalknma ve Turizm Komisyonu’na meclis üyeleri tarafndan 7’er üye seçildi. Üyeler 3 Milliyetçi Hareket Partisi, 2 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Adalet ve Kalknma Partisi’nden oluuyor.

6183 Sayl Amme Alacaklarnn Tahsili Usulü Hakknda Kanun'un 90. maddesi uyarnca oluturulacak sat komisyonlarnda 1 yl süre ile görev yapmak üzere stiklal Vergi Dairesi’nin asil üyesi Mehmet Özgür Sanal, yedek üyesi Serdar Arslan; Uray Vergi Dairesi’nin asil üyesi Haydar Arcan, yedek üyesi Raci Aydn ve Liman Vergi Dairesi’nin asil üyesi Mehmet Yabalak ile yedek üyesi de Münir ler oldu.  

Büyükehir Belediye Meclisi, Bakan Kocamaz’n alnan kararlarn ilçe belediyeleri ile Mersin’e  hayrl olmas dilekleri ile sona erdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık