solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğine Dikkat Çekiyor

Büyükşehir, Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğine Dikkat Çekiyor

Büyükşehir, Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğine Dikkat Çekiyor
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl ise hazrlad afiler ile vatandalarn farkndaln artrarak, hava kirliliinin önüne geçmeyi hedefleniyor.

K mevsiminde kentlerin önemli sorunlarndan birinin de snmadan kaynakl oluan hava kirlilii olduuna dikkat çeken ve Temiz Hava Eylem Plan dorultusunda çalmalarn devam ettiren Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl ekipleri, Mersinli vatandalar snmadan kaynakl hava kirlilii konusunda uyararak, gerekli tedbirlerin almas için çalmalarn sürdürüyor.

K mevsiminde, özellikle akam saatlerinde kömür yakma ileminden kaynaklanan hava kirlilii konusuna dikkat çekerek uyarlarda bulunan Büyükehir Belediyesi, kaliteli kömür kullanmna önem verilmesi ve kirletici özellii bulunan tututurucularn kullanlmamas gerektiinin üzerinde duruyor.

Binalarda kaloriferlerin yanl kullanmndan kaynaklanan kirliliin önüne geçmek için ise doru kalorifer kullanmnn yaygnlatrlmas gerekiyor. Bu konuda Çevre Koruma ube Müdürlüü tarafndan hazrlanarak kentin birçok noktasna aslan afiler ile snmadan kaynakl hava kirlilii konusunda vatandalarn dikkatinin çekilmesi ve bilinçlendirilmesi, ilgili kurumlar tarafndan verilen kalorifer ateçi kurslarna katlmn artrlmas amaçlanyor. Kalorifer kazanlarnn tekniine uygun yaklmas ve periyodik kazan bakmlar konularnda ilgili kurumlar tarafndan yaplan eitimlere katlmn artrlmasyla hem hava kirlilii hem de enerji verimlilii konusundaki bilincin Mersin genelinde yaygnlatrlmas hedefleniyor.

K aylarnda kalorifer kullananlarn eitilmesi, kaliteli yakacaklarn kullanlmas, daha az kirleten tututurucular kullanlmas, soba, kazan ve bacalarn periyodik olarak temizlenmesi ve binalarda s yaltm yaplmas vatandalarn alabilecei tedbirler arasnda bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık