solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sofrası'nı Silifke'de Kurdu

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sofrası'nı Silifke'de Kurdu

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sofrası'nı Silifke'de Kurdu
  • 20 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi kurduu iftar sofrasyla Ramazann bereketini vatandalarla paylamaya devam ediyor.

Ramazan etkinliklerinin 4’üncü gününde, Silifkeli vatandalar ile bir araya gelerek orucunu açan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, iftar öncesinde alana gelerek, masalar tek tek dolat ve Silifkeli vatandalar ile sohbet etti. Ant Meydan’nda kurulan sofralarda, vatandalar bir arada iftar yapmann mutluluunu yaarken, birlik, beraberlik ve paylama duygularnn pekitii iftar sofrasnda dualarla birlikte oruçlar açld.

Silifke ilçesi Ant Meydan’nda gerçekletirilen iftar etkinliine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Silifke Kaymakam evket Cinbir, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, MHP Mersin 3. Sra Milletvekili Aday Bekir Özsu, MHP Mersin 6. Sra Milletvekili Aday Mehmet Ali Gökmen, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Berrin Altnta, MHP Silifke lçe Bakan Levent Nogay, Silifke Ülkü Ocaklar Bakan Murat Sezer, Taucu Ülkü Ocaklar Bakan Emir Cömert, Ta Medreseliler Mersin l Bakan Ünal Atik, meclis üyeleri ve binlerce Silifkeli katld.

“Aziz Atatürk’ün sayesinde bugün bu topraklarda hür ve bamsz yayoruz”

ftar programnda gerçekletirdii konumasnda 19 Mays Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’n kutlayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz “Bu millet her zaman barndan yiit insanlar çkarmtr. Aziz Atatürk o günlerin zor artlarnda Samsun’a çkt. Milletin gönlüne su serpti ve oradan yakt meale dalga dalga Anadolu’yu kaplad ve onlarn balatt bu hareket sayesinde bizde bugün bu topraklarda alnmz açk, bamz dik, hür ve bamsz olarak yayoruz. Allah onlardan raz olsun. Bata Aziz Atatürk olmak üzere o dönemde ve halen mücadele verirken ehadet erbeti içen ya da gazi olan ama u an aramzdan ayrlan tüm ehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anyorum. Ruhlar ad, mekânlar cennet olsun diyorum” dedi.

“Her zamankinden daha fazla bara ve kardelie ihtiyacmz var”

Ülkemizin ve bölgemizin özellikle de slam Âlemi’nin çok zor günler geçirdiinden söz eden Bakan Kocamaz, “Bu zor günlerde her zamankinden daha fazla birlie, bütünlüe, sevgiye, bara, kardelie ve hogörüye ihtiyacmz var. te bu Ramazanlar, bu saydm niteliklerin bir balangc olsun. Mersin’de sizlerle beraber daha çok yürüyecek yollar olduunu belirtmek istiyorum. Ülkemizin üzerine oynanan oyunlarn had safhaya çkt bir dönemde önümüzdeki sürecin hayrlara kap açmasn, ülkemizin feraha kavumasna vesile olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” eklinde konutu.

MHP Mersin Milletvekili Baki imek de konumasnda, son günlerde Filistin’de yaanan insanlk dramna dikkat çekerek, “Bizler burada Ramazan iftarmz yaparken, bata Filistin ve Gazze olmak üzere dünyann bir çok yerinde Müslümanlar katil ve terörist srail Devleti tarafndan katlediliyorlar. 60’a yakn Filistinli ehit edildi ve 3 bine yakn Filistinli srail tarafndan yamaland. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bütün Avrupa Birlii ülkeleri sessiz kalrken, tek bana bu sessizlerin sesi olmaya, bu kimsesizlerin kimsesi olmaya çalt. Bundan sonraki süreçte de bütün slam Alemi’ne huzur, bar ve kardelik diliyorum. Bizlere de hep beraber daha nice Ramazanlarda bu ekilde iftar yapmay Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Okunan ezan ve dualar eliinde oruçlarn açan Silifkeliler, Ramazan aynn ruhuna uygun hazrlanan etkinliklerle de Ramazan’n maneviyatn yüreklerinde yaad. Programda Yunus Emre’yi canlandrarak tasavvufi iirler seslendiren Sezai Yeilyurt’u dinleyen Silifkeliler, Ak Sefai ve Kaya Kuzucu’nun verdii konser ile unutulmaz bir gece yaad.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık