solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi Dünya Şampiyonunu Havaalanında Karşıladı

Büyükşehir Belediyesi Dünya Şampiyonunu Havaalanında Karşıladı

Büyükşehir Belediyesi Dünya Şampiyonunu Havaalanında Karşıladı
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl tarafndan, Dünya Yldzlar Serbest Güre ampiyonas’ndan ülkemize altn madalya ile dönen milli sporcumuz Hamza Alaca Adana akirpaa Havaliman’nda karland.

Alaca: “stiklal Marmz dünyaya dinletmek çok gurur vericiydi”

Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl yöneticilerinin yan sra ailesi ve yaknlar dünya ampiyonunu havalimannda büyük heyecanla bekledi. Dünya ampiyonu Hamza Alaca’nn uçaktan inmesiyle beraber davullar çalmaya balad. Havaalannda ailesi ve yaknlaryla duygusal anlar yaayan Hamza Alaca “Çok duyguluyum. Anlatlmaz yaanr. stiklal Marmz dünyaya dinletmek çok heyecan verici, çok gurur verici bir duygu. Altn madalya kazandm için çok mutluyum. Yarmada atmosfer çok yüksekti. Hocalarmz da baaracamza inanyorlard. Rakiplerimi yenerek Allah’a ükür altn madalyay ülkemize kazandrdm. Dünya ampiyonu olmay da bekliyordum. ampiyon olacama inanyordum ve bana inanan herkese çok teekkür ederim” dedi.

Ayrca baba Hasan Alaca ve anne Aysun Alaca da oullarnn baarsndan dolay gururlu olduklarn dile getirdi. 

Genç ampiyona sürpriz üzerine sürpriz

Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanlnca Adana akirpaa Havaliman’ndan alnan dünya ampiyonu memleketi Tarsus’a götürüldü. ampiyon Hamza Alaca burada kendisi için hazrlanan üstü açk otobüse bindirilerek Tarsuslular selamlad. Onlarca aracn oluturduu konvoyla beraber polis eskortlar ve anonslar eliinde Mersin’in Akdeniz lçesi’ne bal Huzurkent Mahallesi’nde ki baba ocana götürüldü. Dünya Yldzlar Serbest Güre ampiyonu Hamza Alaca’y mahalleli havai fieklerle ve sevinç gösterileriyle karlad.

Türkiye’nin ampiyonluk hasreti sona erdi

Hrvatistan’n bakenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Yldzlar Serbest Güre ampiyonas’nda Türkiye Hamza Alaca’yla beraber 5 yllk altn madalya hasretini sona erdirdi. 60 kilo erkek serbest stilde Kahramanmara Belediyesi’nin sporcusu olan Hamza Alaca rakiplerini mindere sdrmayarak finale yükseldi. Finalde Yunan rakibi Georgios Koumioumtsidis ile karlaan 17 yandaki Hamza Alaca göz dolduran muhteem performansyla 2.5 dakikada rakibini 10-0 tu ederek altn madalyann sahibi oldu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık