solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Büyükşehir Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Büyükşehir Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı
  • 20 Ağustos 2018, Pazartesi 16:31

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kamusal anlamda Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmeleri için başlattığı, gıda denetimleri, ulaşım, temizlik, zabıta önlemleri, kurban kesim ve satış noktaları ile mezarlıklarda çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kamusal anlamda bayramı sorunsuz geçirmeleri amacıyla birçok alanda yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesinde satış popülasyonunda artış görülen ürünlere yönelik denetimlerde yüzlerce işyerini hijyen ve gıda mevzuatı kurallarınca kontrolden geçirdi. Hijyen ve gıda mevzuatına aykırı şekilde hareket eden işyerleri hakkında cezai işlem uygulandı. Denetimlerde ekipler, işbaşında çalışanlara yönelik kılık kıyafet ve hijyen konularında eğitim verdi. Yetkililer, ayrıca vatandaşların bayram alış verişinde ürünlerin üretim ve son kullanma tarihlerini kontrol ederek almalarını istedi.

Kurban satış ve kesim noktalarında çalışmalar tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurbanlıklarını daha steril bir ortamda kesebilmesi için oluşturulan alanlarda başlattığı çalışmaları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, ilçe otogarı karşısı kömür tevzi alanı, İskanevleri Yeniköy Mezarlığı karşısı, Kayapınar Peyas Mahallesi İMKB Lisesi altı ve Çarıklı Mahallesi’ndeki besi çiftlikleri olarak belirlenen yerlerde ekipler altyapı çalışmalarını tamamlayarak kurban satış alanlarını hazır hale getirdi.

Vatandaşlar bayram süresince kurban kesimlerini Sur ilçesi Canlı Hayvan Borsası, Mardin yolu üzeri MAY-ET Kombinası, Yenişehir’de Seyrantepe TOKİ Sabit Semt Pazarı, Üçkuyular TOKİ Sabit Semt Pazarı, Ofis Kurdoğlu Lojmanları, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Carrefour Otoparkı, Bağlar 2.Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı oto yıkama yeri, Kayapınar’da Emniyet Lojmanları, Kayapınar Belediyesi Köy Ürünleri Pazar yeri ve Organik Tarım Pazarı (Medya Mahallesi 633/2) adreslerinde gerçekleştirebilecek.

Temizlik çalışmaları devam ediyor

Kurban Bayramı öncesinde kentin daha temiz görünmesi için cadde ve bulvarlarda çalışma başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı sonrası da temizlik çalışmalarını sürdürecek. Cadde ve bulvarların tazyikli su ile yıkandığı çalışmalarda kaldırımlarda da aynı işlem gerçekleştiriliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, kurban kesim yerlerinde de temizlik çalışmaları yürütecek.

Zabıta önlemleri bayram sonrasında devam edecek

Kentte vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmeleri için ilçe belediye zabıta müdürlükleriyle koordinasyon toplantısı yaparak çeşitli kararlar alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, özellikle bayramlarda sıkça kullanılan maytap ürünü satışı yapanlara göz açtırmayacak. Maytap satışı yapan işyerleri hakkında cezai işlem uygulayacak. Kurban Bayramı sonrası zabıta ekipleri, kentin farklı yerlerinde yaşanan kaldırım işgallerinin önüne geçmek amacıyla tatil süresince çalışmalarını sürdürecek.

Ulaşım ücretsiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini göz önünde bulunduran Ulaşım Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nın ilk günü oluşturacağı ringlerle halkı mezarlıklara ücretsiz taşıyacak.

Diyar Masa bayramda da mesai yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyar Masa ekipleri Kurban Bayramı tatili boyunca mesai yapacak. Vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla oluşturulacak ekipler, ALO 153 hattından gelen istek ve talepleri sorunların çözümü için ilgili birim amirlerine yönlendirecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık