solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Gerçekleştirildi
  • 11 Aralık 2017, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Aralk Ay Toplants’nn birinci birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda yapld.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 24, komisyon raporlarna ait 8 ve gündem d 8 olmak üzere toplam 40 madde görüüldü.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, geçtiimiz haftasonu Milliyetçi Hareket Partisi’nin Antalya’da gerçekletirilen Belediyeler Toplants’na katldn belirterek, orada ilginç bulduu birkaç notu meclis üyeleri ile paylat. 2012-2016 yllar Büyükehir Belediyeleri bütçe gelirlerinin ekonomik snflandrlmas mali tablosunu meclis üyelerine aktaran Bakan Kocamaz, “Haftasonu partimizin belediyelerle ilgili toplantsna katldm. Orada çok ilginç bulduum birkaç notu sizlerle paylamak istiyorum. Zaman zaman borçlanma mecburiyetinde kalyoruz. Sizlere öneri getiriyoruz. Zaman zaman dorudan destek veriyorsunuz. Bazen de tartmalar yayoruz. Ama bizim bu konularda mecbur kalmadkça borçlanmaya gitmek için talepte bulunmayacamz hepinizin bilmesi açsndan mali tablolar karlatrmak istiyorum” dedi.

“Mersin Büyükehir Belediyesi’nin 2016 sermaye gelirleri % sfr”

Mali tablolardan çkan sonuçlara göre, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin sermaye ve arsa sat gelirlerinin yüzde sfr olduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Büyükehir belediyelerinin kurumlardan ald paylarla ilgili bir oran verilmi. Belediyelere genelde % 70 civarnda genel bütçeden pay geliyor. Burada gelen bütçelerin ve bizim bütçelerin ne kadar genel vergi gelirlerinden oluuyor, yani Ankara’dan geliyor? Mersin Büyükehir Belediyesi’nin bütçesinin % 86’s Ankara’dan geliyor. Tanmaz gelirlerine baktmz zaman genelde belediyelerin paylar gayrimenkul satlar olarak görünüyor. MHP’li belediyelerde Mersin Büyükehir Belediyesi’nin 2016 sermaye gelirleri % sfr. Bizim satacak hiçbir gayrimenkulümüz yok. Türkiye ortalamasnda biz yine yüzde olarak sfrz. 2016 yl 30 Büyükehir’in sermaye gelirleri genel olarak arsa satndan geliyor. Ama Büyükehir Belediyemizin arsa satndan gelen sermaye bedeli ise yine sfr. Aslnda belediyelerin en önemli geliri arsa üretmektir. Bizim bölgemize geldiimizde biz 1/100 binlik plan onaylatmakta bile zorluk çekiyoruz. Her tarafmz tarm arazisi. Bunlarn istimlâk edilmesi de binbir zorluk. Ben sadece bizi ilgilendiren ksmlarn aldm. Genel bütçeden gelecek paylara kendinizi balamsnz diye bizleri de eletiriyorlar. Bu ilerin mecburiyetten kaynaklandn özellikle bilmenizi istiyorum” eklinde konutu.

Mezitli Meyve-Sebze Hali mecliste görüüldü

Mezitli Meyve-Sebze Hali’nde bulunan esnaflarn iyerlerinin merkez hale tanmas ile ilgili madde hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Mezitli hali ile ilgili hatrlarsanz daha önce karar almtk. Bu haldeki esnaflarn madur edilmemesi için yeni hale tanmas gerekiyor. Orada da bir planlama yapld. Planlama çerçevesinde arkadalarmz gerekirse projeyi bize verin biz kira karl yapalm gibi iyi niyetle bize geldiler. Hal yönetimi, dernek yönetimi bu esnaflarn oraya gelmesini istemiyor. Bunlar geçmiten bu yana almlar belediyeleri yönetmeye. Bizim de bu insanlar madur etmememiz lazm. Yasa açk. Bir yer kapatlrsa oradakileri farkl bir yerde istihdam etmemiz lazm. Dolaysyla buradaki yerler yaplacak. Oradaki iyeri says 68 tane olup, 36’s Büyükehir’de, 32’si özel mülkiyete ait. Biz bunlardan tespit yaptrdk. Hala orada fiili olarak bu ii yapanlar için bu tamay istiyoruz.  Yasalara göre bir kiiye bir tane i yeri verilir ama geçmite bir kiiye 32 tane i yeri verilmi. Nasl verildiyse oras da muamma. O kiinin de tekrardan böyle bir talepte bulunmas söz konusu deil” dedi.

“shaklar Köprüsü’ne ehit Mustafa Can’n ismi verilecek”

Gülnar lçesi’nde Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 2017 ylnda hizmete açlan shaklar Köprüsü’ne, rnak’ta hain terör örgütünün araziye döedii el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit düen Mersin Gülnarl P. Söz. Er. Hac Mustafa Can’n isminin verilmesi karar mecliste oy birlii ile kabul edildi.

Hayata geçirilen hizmetler meclis üyelerine tantlacak

15 Aralk Cuma günü Meclisin ikinci birleiminin sabah saat 10.00’da gerçekletirileceini belirten Bakan Kocamaz, “Daha önce sizlerle kararlatrdmz belediyenin yatrmlar ile ilgili geziyi Erdemli’den balatacaz. lk gün Erdemli, Silifke ve o güzergâhtaki yerler tantlacak. kinci gün Aydnck, Bozyaz ve Anamur tantm yaplacak. Pazar sabah da Gülnar ve Mut’ta tantm toplantlarn gerçekletireceiz. Mümkün olduu kadar bütün arkadalarmzn tantm toplantlarna katlmasn özelikle rica ediyoruz” eklinde konutu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık