solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Birinci Birleşimi Gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Birinci Birleşimi Gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Birinci Birleşimi Gerçekleşti
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Temmuz Ay Toplants’nn Birinci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda idare tekliflerine ait 17, komisyon raporlarna ait 7 ve gündem d 5 madde olmak üzere toplam 29 madde görüüldü.

 “Yasad igallere göz yummayalm”

Yaz aylarnn gelmesi ve deniz sezonunu açlmasyla birlikte plajlarda yaplan igallerle ilgili konuan ve ilçe belediyelerini daha hassas davranmaya davet eden Bakan Kocamaz, “Yaz aylarnn gelmesi ile birlikte plaj mevsimi balad ve ikâyetler de yamur gibi geliyor. Özellikle sahili olan belediyelerimiz için söylüyorum. galler konusunda belediyelerimizin biraz daha hassas davranmas gerekiyor. Büyükehir’e  tahsis edilmi yerlerde dahi igaliye ücreti alarak birilerine yer tahsis ediliyor eklinde iddialar var. Bunu da vatandalarmz ve esnaflar ikâyet ediyor. Bu konuda ruhsat veren ve ücreti alan belediye sorumlu. Bu arada ikayetler Büyükehir’e geldiini için bizim arkadalarmz da oraya gidiyor. lçe belediyesinin zabtas ile kar karya kalyor. Bu konuda özellikle belediye bakan arkadalarmzn dikkatini çekmek istiyorum. Bu konuda biraz daha hassas davranrsak ve yasa d igallere göz yummazsak çok iyi olur” dedi.

“Bütün belediyeler ayn hassasiyeti gösterirse, konuyu hep birlikte göüslemi oluruz”

Yasann igallerle alakal, ilçe belediyelerini sorumlu tuttuunun altn çizen Bakan Kocamaz,  “Yasa, sadece seyyar satclarla ilgili Büyükehir ya da ilçe belediye ayrm yapmam. Ama dier igallerin tamam, 15 metreden genite olsa ruhsat veren belediyeler bundan sorumlu. Yasa, ruhsat kim veriyorsa o ilgilenir. Genel olarak bu ekilde davranmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra kurallar uygulayalm. Bütün belediyeler ayn hassasiyeti gösterirse konuyu hep birlikte göüslemi oluruz. Bu ikâyetler de ortadan kalkar. Bana çok çabuk ulayorlar. Gece-gündüz-hafta sonu demeden sosyal medyadan vatanda ikâyetini belirtiyor. Bende bizim arkadalara söylüyorum. Ama belediye bakan arkadalarm beni aramak mecburiyetinde brakmazsa çok sevinirim. Herkes ayn uygulamay yaparsa problem olmaz. Birisi tezgah kaldrmaya çalr, dieri tezgâh koydurmaya çalrsa olmaz. Belediye bakan arkadalarm bu konuda biraz daha duyarl olmaya davet ediyorum” ifadelerini kulland.

Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Yarmas’nn sonuçlar cuma günü açklanyor

Gündem d maddelerin görüülmesinden sonra Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi ile ilgili yaplan yarma hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi ile ilgili düzenlenen ve daha önce sizlerden yetki alarak yaptmz yarmann neticesi açklanacak. Cuma günü meclis sonras saat 16.00’da Kongre ve Sergi Saray Çok Amaçl Salonu’nda yaplacak. Orada eserlerin sergisi de açlacak. Karlkl kolokyum yaplacak. Sorularda alnacak” diye belirtti.

Uzun süredir çalmalar devam eden ve Mersin’in imar anlamnda kaderini deitirecek olan Nazm mar Plan ile ilgili muhtarlar, sivil toplum örgütlerini, oda ve dernekleri bilgilendirmek için toplantlar düzenleyeceklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “1/ 5000 Ölçekli lave ve Revizyon Nazm mar Plan ile alakal bugün saat 18.00’da ehrimizde ki TMMOB üyesi odalarn temsilcilerine bir dunum yaplacak. Sal günü ölen merkezdeki muhtarlara ve Sal günü akamda Sivil Toplum Kurulularna bun plann sunumu yaplacak. Onlarn da bilgilendirilmeleri gerekiyor” eklinde konutu.

Yol, meydan ve kavaklara Mersinli ehitlerin ismi verilecek

Vatan uruna can vermi Aziz ehitlerin isimlerinin yaatlmas ve ailelerinin onurlandrlmas amacyla Mersinli ehitlerin isimlerinin Mersin’in yol, meydan ve caddelere verilmesi ile ilgili Bakanla iletilen teklif Bakanlkça da uygun bulundu. Bakanlk tarafndan uygun görülen 17 ehidin isimlerinin yol, meydan ve kavaklara verilmesi ile ilgili teklif Büyükehir Belediye Meclisi tarafndan oy birlii ile kabul edildi.

Büyükehir’den festivallere ve Alevi Kültür Dernei’ne destek sürüyor

3-4 Austos 2018 tarihlerinde gerçekletirilecek olan 4. Çamlyayla neoyas Festivali ile 18-19 Austos 2018 tarihlerinde gerçekletirilecek olan 4. Çamlyayla Moto Festivali giderleri için Çamlyayla Belediyesi’ne 100.000,00 TL maddi destekte bulunulmas ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin ubesi Dernei’ne 850.000,00 TL maddi yardmda bulunulmas ile ilgili teklif görüülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Mersin’e Deniz Tat geliyor

Ulam Dairesi Bakanl’nn 2018 Yl Stratejik Plan’nda yer alan deniz tat alm ile ilgili teknik aratrma ve incelemelerde bulunmak amacyla Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odas bünyesinde görev yapan personellerden oluan heyetin Austos ay içerisinde talya ve Yunanistan’a ziyarette bulunmas ile ilgili teklif oy birlii ile kabul edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık