solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleştirildi
  • 16 Mart 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Mart Ay Toplants’nn 2. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 4 ve komisyon raporlarna ait 17 olmak üzere toplam 21 madde görüüldü.

Maddeler görüülmeden önce Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Prof. Dr. Nurdan nan, ‘Jeoparklar,  Jeoturizm ve Mersin’ balkl bir sunum gerçekletirdi. Sunumunda jeopark ann dünyadaki örneklerinden ve turizme katksndan bahseden nan, Türkiye’nin ilk ve tek jeopark Kula Jeopark’ndan, Mersin’in Mut ilçesinde pilot bölge oluturularak jeopark alan kazandrlmas gerektiinden, bavuru süreci ve hazrlk çalmalarndan bahsetti.

“Biz Mersin’in gelecei ile ilgili bir vizyon projesini ortaya koyuyoruz”

Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarmas ile ilgili konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Belediyemizin uhdesine geçmeden bu projeyi neden hazrlyorsunuz diye itirazlar geliyor ama biz Mersin’in gelecei ile ilgili bir vizyon projesini ortaya koyuyoruz. Gönlümüzden geçtii gibi proje ortaya koymaya çalyoruz. Tabi bunun içerisinde proje yaplan yerlerin hemen hemen hiçbir bölümü belediyenin deil.  Ya Devlet Su leri’nin, ya Milli Emlak’n bölgesine giriyor.  Dolaysyla yeni imar plannda da bu projeyi yaptracaz düüncesiyle düzenlemeler yaptk. Tabi itirazlar da var. Biz bu projeyi hazrlayacaz. Mülkiyetler bize geçmeden zaten bizim orada uygulama yapma ansmz yok. Ya tahsis ettireceiz, ya istimlak olacak” dedi.

Belediyenin söz konusu projeyi kendisine tahsis edilmeyen bir yerde yapmasnn mümkün olmadn belirten Bakan Kocamaz,  “Baz arkadalar mülkiyet bize geçmeden projesini hazrlatyoruz yarn bize zimmet çkar diyorlar. Böyle bir ey olmas mümkün deil. Çünkü bizim yaptmz birçok yerde projeyi hazrlamadan bakanlk kabul etmiyor. Ne yaplacaksa onun projesini görmek istiyorlar. Kylarn bize tahsisinde ayn ey oldu. Projeyi getirmeden ilem yapmyorlar. Yine Küçükfndk Sraç bölgesinde içmesuyu ile ilgili konuda, 1300 dönümlük kent orman ile ilgili ayn durum söz konusu oldu.  Projeyi götürmediiniz zaman zaten bakanlk size bunu tahsis etmiyor. Onun için önce projeyi yaptrmak mecburiyetindeyiz. Bu konuda arkadalarmz müsterih olsunlar. u anda biz projeyi yaptryoruz” eklinde konutu.

Tarsus’u Fotoraflayacaklar

Ayrca meclis toplantsnda, Büyükehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Bakent Üniversitesi ve Malaga Üniversitesi (spanya) ortaklk anlamas kapsamnda; 15-24 Nisan 2018 tarihleri arasnda, UNESCO Kürsüsü, tarafndan Türkiye'de “Foto Safari” eitim ve tantm projesi gerçekletirilecek. . Planlanan proje kapsamnda Malaga'dan (spanya) gelecek 10 örenci ve 3 öretim üyesinin, Bakent Üniversitesinden gelecek 10 örenci ile 1 öretim üyesinin, Mersin Üniversitesi örencilerinden oluacak grubun Tarsus’un fotoraflanmas çalmas sürecinde gerekli lojistik destek giderlerin Büyükehir Belediyesi’nin ilgili bütçe tertibinden karlanmas ile ilgili rapor oy birlii ile kabul edildi.

Bakan Kocamaz, dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerini Büyükehir Belediyesi tarafndan Zeytindal Harekat ansna yaplan ve açl gerçekletirilecek olan Zeytindal Ant’nn açl törenine davet etti.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık