solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Zeytin Dalı Anıtı'nın Açılışını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz Zeytin Dalı Anıtı'nın Açılışını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz Zeytin Dalı Anıtı'nın Açılışını Gerçekleştirdi
  • 16 Mart 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan ‘Zeytin Dal Ant’ ve Bölge Park’nn açln gerçekletirdi. Açlta konuan Bakan Kocamaz, “Zeytin Dal Harekâtmz igal ve toprak edinme amaçl deil, insanlk ideali ve snr güvenliimiz içindir” dedi.

Antn açlnda Zeytin Dal Harekat’nda ehit düen askerlerin aileleri duygusal dakikalar yaad.

Yeniehir Bölge Park’nda gerçekletirilen açla, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Aydnck Belediye Bakan Ferat Aktan, Akdeniz Belediye Bakan Muhittin Pamuk, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, AKP Mersin l Bakan Cesim Ercik, Mersin Ülkü Ocaklar l Bakan Gökhan Demir, MHP Mezitli lçe Bakan Serdar Soydan, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal, Toros Üniversitesi Rektör Vekili Haluk Korkmazyürek, meclis üyeleri, Afrin ehitlerinin yaknlar, gaziler ve çok sayda vatanda katld.

“Snr d askeri harekâtlarmzn tamamnn amac insanlk ideali ve snr güvenliimizi salamak”

Konumasnn banda Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri ve önemi bulunan, Zeytin Dal Harekâtnda ehit düen ya da gazi olan Mehmetçiklerimizin hatralarn tarihe naketmek amacyla bir araya geldiklerini ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Tarihinin hiçbir döneminde kuru cihangirlik davas gütmeyen, fethettii hiçbir corafyay sömürmek amac tamayan aziz milletimiz, Büyük Atatürk’ün ‘Yurtta bar, cihanda bar’ ilkesine sk skya baldr. Bu nedenle Cumhuriyet tarihimiz boyunca snrlarmz dnda katldmz askeri harekâtlarn tamamnn amac insanlk ideali ve snr güvenliimizi salamaktr” dedi.

Türk Silahl Kuvvetleri’nin tarih boyunca ülkemiz için snr d harekâtlarda mücadele ettii savalardan örnekler veren Bakan Kocamaz, “2012'de denetimini ele geçirdii Afrin’in demografik yapsn deitiren ve fiilen özerk bir yönetim kuran bölücü terör örgütünün Suriye uzants YPG, snrlarmz sürekli taciz ediyor ve bölgede uydu bir Kürt devleti kurulmas için altyap hazrlyordu. Türkiye olarak buna izin veremezdik. 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin’e yönelik Zeytin Dal Harekâtn balatmak durumunda kaldk. Frat Kalkannn devam niteliindeki bu harekâtmz da igal ve toprak edinme amaçl deil, insanlk ideali ve snr güvenliimiz içindir” eklinde konutu.

“Zeytin Dal, herhangi bir dini ya da etnik gruba kar yürütülen bir harekât deildir”

Türkiye’nin ulusal güvenliini korumak amacyla balatlan Zeytin Dal Harekat’nn Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik olduundan bahseden Bakan Kocamaz, “Ülkemizin ve bölgenin güvenliini tehdit eden tüm terör unsurlarn hedef alan Zeytin Dal, herhangi bir dini ya da etnik gruba kar yürütülen bir harekât deildir. Nihai hedefimiz, Suriye'nin toprak bütünlüünün korunmas ve terör unsurlarnn tam olarak etkisiz hale getirilmesidir. Sahadaki askerlerimiz sivillerin zarar görmemesi için olaanüstü bir hassasiyet ile faaliyet yürütürken, devletimiz terör örgütlerinin zulmünden kaçarak mülteci durumuna düen siviller için tüm kurumlaryla din, dil, rk ayrm gözetmeksizin insani yardmlarna devam etmektedir” ifadelerini kulland.

“Zeytin Dal Ant’nn, harekâtn gelecek nesiller tarafndan da bilinmesi amacyla ina ettik”

Zeytin Dal Harekât’nn bar amaçl balatldn ve bu sayede Türkiye’nin üyesi olduu NATO'nun da güney snrlarnn korunduunu kaydeden Bakan Kocamaz, “Bugün açacamz ant, ülkemizin güvenlii ve insanlk ideali bakmndan bu denli önemli olan Zeytin Dal Harekâtnn gerekçe ve hedeflerinin unutulmamas ve gelecek nesiller tarafndan da bilinmesi amacyla ina ettik. Antn üzerinde Kahraman Mehmetçiimize elinde zeytin dal tutan Türk kadnnn elik ettii, bamszlmzn sembolü ay yldzmzn yer ald ant üzerinde Büyük Atatürk’ün u sözleri bulunmaktadr: ‘Bar, tüm ulusun azim, inanç ve çabalarn birletirmesi sonucu kazanlabilir.’, ‘Birlik ve beraberlik ölümden baka her eyi yener.’, ‘Ben toprak büyütme heveslisi deilim, bar bozma alkanlm yoktur ancak antlamalara dayanan haklarmzn savunucusuyum.’ Atamzn bu sözleri, ülkemizin içinde bulunduu artlarda en çok ihtiyaç duyduumuz konulara ve Zeytin Dal Harekâtnn insani amaçlarna dikkat çekmektedir” dedi.  

“Niyetimiz bölgemizde kalc bar salamak”

Bakan Kocamaz konumasnn sonunda Mehmetçiimizin u anda ülkemizin birlik ve bütünlüü için Afrin’de mücadele ettiini vurgulayarak, “Mehmetçiimiz bölge ve dünya bar için Afrin’dedir. Atatürk’ün de dedii gibi bizler toprak heveslisi bir millet deiliz. Niyetimiz Suriye topraklarnda kalc olmak deil, bölgemizde kalc barn salanmasna katk salamaktr” diye belirtti.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan protokol üyeleri ve ehit aileleri ile birlikte antn açl gerçekletirildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık