solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu Duquan Kazandı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu Duquan Kazandı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu Duquan Kazandı
  • 28 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Her yl geleneksel olarak Adana Yeiloba Hipodrumu'nda gerçekletirilen Mersin Büyükehir Belediye Bakanl Kousu'nu ‘Duquan’ isimli at kazand.

27 Mart Sal akam, Adana Yeiloba Hipodromu'nda düzenlenen ve gecenin de en önemli kousu olma özelliine sahip Mersin Büyükehir Belediye Bakanl Kousu, saat 20.30'da start ald.

Kouyu izleyenler arasnda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Adana Hipodrom Müdürü Burhan atr, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyelerinden Hilmi Narmanl ile Mehmet Milli ve çok sayda vatanda yer ald.

2018 yl Mersin Büyükehir Belediye Bakanl Kousu’nu Hürol Karahanolu’nun sahibi olduu, Alsem Roidi tarafndan yetitirilen 6 yandaki doru erkek Duquan isimli safkan  jokeyi Sadettin Boyraz ile kazand.

Kum pistte 1300 metre mesafe üzerinden gerçekletirilen, birincilik ikramiyesi  78 000 TL olan ve 4+ yal 7 safkan ngiliz atnn birincilik mücadelesi verdii kouda, kazanan Duquan isimli safkann ardnda ikincilii iç kulvara yakn ataklar ile Mahir Bey elde ederken,  Spartacus üçüncü, Maktayman ise tabelay tamamlad. Kazanan  Duquan için kounun bitiri derecesi  1.19.60 olurken, kouda farklar uzak-ba-1,5 boy eklinde sonuçland.

Mersin’de binicilii tevik etmek istiyoruz

Mersin Büyükehir Belediye Bakanl Kousu’nun ardndan konuan Bakan Kocamaz, koularn artk geleneksel hale geldiinden bahsetti ve “Her yl burada Adana Hipodromu’nda bölge belediyelerinin bir kousu oluyor. Mersin Büyükehir Belediyesi’nin kousu da bu akam kouldu. Ben kazanan at, sahibini ve jokeyi tebrik ediyorum. Tabi ki bu tür etkinlikler hem bölgemizin tantm açsndan, hem de atçla verilen destek açsndan önemli. Bizim aslnda projelerimizin bir tanesi de Mersin’de binicilii tevik etmek. Bununla ilgili de inallah bir padok hazrlyoruz. O padokta da özellikle gençleri binicilie, at sporuna altrmak ve heveslendirmek istiyoruz. Çünkü bu bizim ata sporumuz. Orta Asya’dan buralara at srtnda gelmiiz. Avrupa’nn ortalarna kadar, Afrika’ya kadar at srtnda gitmiiz. Dolaysyla bunun bir spor olarak yaatlmas gerekiyor. Biz de bunun için bugün buradayz ama dediim gibi önemli olan gençlerimizi bu ie heveslendirmek, at ve atçl sevdirmek” dedi.

Kouyu kazanan atn sahibi adna efik Aydemir'e kupas ve çiçeini Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz verdi. Bakan Kocamaz ayrca günün ansna, safkann antrenörü efik Aydemir'e, jokeyi Sadettin Boyraz'a ve Adana Hipodrom Müdürü Burhan atr'a da Olba antik kent taba verdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık