solyanreklam
sagreklam

Bu Kitap Benden Sana Hediye!

Beşiktaş Belediyesi ve Herkese Kitap Vakfı, Kitap Hediye Günü’nde anlamlı bir etkinlik düz...

Bu Kitap Benden Sana Hediye!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 21:11

Kitap Hediye Günü’nde Beşiktaş’ta Herkes Birbirine Kitap Hediye Etti!

Herkese Kitap Vakfı, insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak ve kitap okuma alışkanlığını attırmak amacıyla her yıl Nisan ayının üçüncü Pazar gününü “Kitap Hediye Günü” olarak belirledi. Dünyada bir ilk olan Kitap Hediye Günü’nün ilki Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Sanatçılar Parkı’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Kitapseverlerin yakınlarıyla birlikte katılım gösterdiği törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Herkese Kitap Vakfı Kurucu Başkanı Bülent Şenver, Neşe Erberk, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Herkesin kitap sahibi olmasının hedeflendiği proje hem sosyal hayatta, hem de sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Beşiktaş Belediyesi ve Herkese Kitap Vakfı'nın “Benden Sana Hediye” sloganıyla düzenlendiği “Kitap Hediye Günü” etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kitap Hediye Günü kapsamında törene katılan vatandaşlar tanıdığı veya tanımadığı kitapseverlerin gözlerinin için bakarak “Bu Kitap Benden Sana Hediye, Şimdi Sıra Sende” diyerek kitaplarını hediye etti.

Sanatçılar Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kitap hediye etmenin yanına yanı sıra açık büfe ikramlar, müzik dinletileri ve konuşmalar yer aldı.

Başkan Hazinedar da Kitap Hediye Etti...
Törene katılan ve kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Benim kitap okuma yönünden çok şanlı bir hayatım oldu. Çünkü, benim eşim de kitap okumayı çok seviyor. Bu iki sene içerisinde hastalandığım zaman bana kitaplar aldı ve o okudu ben dinledim. Biz çok farklı bir kültürden ve aileden gelmenin avantajlarını yaşıyoruz. Biz bu anlamda aktif bir pozisyon almak için Herkese Kitap Vakfı ile beraber bir çalışma yaptık. Kumbaralarıyla, Kitap Bağışla Sende Oku kampanyasıyla, Benden Sana Hediye sloganıyla kitaplara dokunmaya çalışıyoruz” dedi.

"10 Milyon İnsana ulaşmayı Hedefliyoruz"
Kitap okumayı sevdirmek, özendirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz diyen Herkese Kitap Vakfı Kurucu Başkanı Bülent Şenver, “Herkese Kitap Vakfı olarak bizler, kitap okumayı sevdirmek, özendirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu maksatla Nisan ayının üçüncü haftasını Kitap Hediye Günü ilan ettik. Bu gün Kitap Hediye Günü, bugün burada ilkini kutluyoruz. Dört beş yıl sonra 10 milyon insan Nisan ayının üçüncü Pazarı geldiği zaman birbirlerine kitap hediye etsinler istiyoruz” diye konuştu.

Kitap Hediye Günü Etkinliklerine Kitapseverlerden Yoğun İlgi!
Kampanyaya çok fazla kitap hediye ederek katıldığını dile getiren Bircan Elmas, “Kampanyayı çok anlamlı buluyorum. Bu kampanya sayesinde okuma oranının çok artmasını istiyoruz. Atatürk 4 bine yakın kitap okumuş, bizim de hedefimiz olduğu için özel bir kitaplığımız var” şeklinde konuştu. Ailecek kitap okumayı çok sevdiklerini söyleyen Dilek Yıldız ise, “Biz ailecek kitap okumayı çok seviyoruz ve bu alışkanlığımızı kızımız Ada’ya da anlattık. O da kitap okuyor ve çok seviyor. Bugün Ada kampanyaya beş tane kitap hediye etti. Kitap hediye ettiğimiz için kızım ve ben çok mutluyuz. İnşallah devamlı olarak hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık