solyanreklam
sagreklam

Bozkurt İlham Gencer Heykeli Açıldı!

Sanatçı Bozkurt İlham Gencer’in Etiler Sanatçılar Parkı’na dikilen heykeli törenle açıldı.

Bozkurt İlham Gencer Heykeli Açıldı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Beşiktaş Belediyesi, değerli sanatçı Bozkurt İlham Gencer’in Sanatçılar Parkı’na dikilen heykelinin açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Sanatçı Bozkurt İlham Gencer, oğlu Bora Gencer, MHP İstanbul Eski Milletvekili Nazif Okumuş ve çok sayıda sanatsever katıldı. Konuşmaların ardından Zafer - Ali - Derya Heykel Atölyesi tarafından yapılan Bozkurt İlham Gencer Heykeli açıldı.

Türk pop müziğinin kurucuları arasında yer alan Bozkurt İlham Gencer, "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş Eski Günlerde" parçasıyla müzik dünyasına adım attı. 1926 doğumlu olan sanatçı Türkiye'de caz müziğin yaygınlaşmasında da önemli katkılarda bulundu. Kendi adına dikilen heykelin açılış töreninde konuşan Bozkurt İlham Gencer, “Sanat hayatımda üç çeyrek asrı geride bıraktım, çok sayıda sanatçı yetiştirdim, böyle günlerde anımsanmak insanı çok mutlu ediyor. Bu güzel heykel için Sayın Başkan’a ve Beşiktaş Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bozkurt İlham Gencer’in ardından söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise yaptığı açıklamada; "İlham ağabey Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli izler taşıyan bir sanatçı. Öncelikle onun bu sanatçı kişiliği önünde saygıyla eğiliyorum. 4 çeyrek asra yaklaşan hayatında, 3 çeyrek asırlık sanat yaşamında belki de Türk pop müziğinin temellerini atan Bozkurt İlham Gencer sayısız önemli ismi de Türk müziğine kazandırmıştır. Bu vesileyle heykel açılışının hayırlı olmasını diliyor ve İlham ağabeyin taşıdığı sanat değerlerini geleceğe taşıyacak bir nişane olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Sanatçılar Parkı’nda edebiyat, resim, müzik, mimari, tiyatro ve sinema dallarında sanata emek veren sanatçılarımızın büstleri, el izleri ve kabartmaları yer almaktadır.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık