solyanreklam
sagreklam

Boğaziçi Innovative Team, Geleceğin “Maker”larını Yetiştiri...

Boğaziçi Üniversitesi, Beşiktaş Belediyesi desteğiyle geleceğin “Maker”larını yetiştiriyor...

Boğaziçi Innovative Team, Geleceğin “Maker”larını Yetiştiri...
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde çalışan Boğaziçi Innovative Team, maker kültürünü ve sosyal girişimciliği yaymak için yaptığı “Boğaziçi Makers” projesi dahilinde aldığı hibe ile geleceğin "Maker"larını yetiştiriyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından ABD Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle yürütülen Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi kapsamında hibe alarak “Boğaziçi Makers” projesini hayata geçirmeye hak kazanan Boğaziçi Innovative Team (bit) başarılı lise öğrencileri ile birlikte 5 hafta süren bir atölye çalışması yaptı.

Atölye çalışmaları Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi'nde gerçekleşti.

Boğaziçi Innovative Team Nedir?

Boğaziçi Innovative Team (bit), gençliğin inovatif fikirlerine destek sağlayarak teknoloji ve değer üretmek isteyen yeni nesil bir öğrenci takımıdır. bit, ögrenci-akademi-endüstri işbirliği üzerine kuruludur. bit çatısı altında kurulmuş öğrenci takımları ve endüstri-akademiden danışmanlar, kaynak desteği ile bilgi birikimi (knowledge absorbation) ve inovasyon bağlantılarını (innovation linkages) güçlendirebilecek. Öğrenciler, bit sayesinde online ve fiziksel olarak bir araya gelebilir, projelerini işe dönüştürme şansı yakalayabilir. Şu anda bit çatısı altında IoT (Internet of Things), Game Developers ve Boğaziçi Makers adlarını taşıyan 3 takım çalışıyor. Deneyimsel ve disiplinlerarası çalışma ortamıyla bit birçok alanda yenilikçi değerler üretme yolunda hızla ilerliyor.

Detaylı bilgi için: innovative.team


Boğaziçi Makers Projesi Nedir?
Boğaziçi Makers, teknoloji ve inovasyon alanında bir akran rehberlik uygulaması. Böylece üniversite öğrencileri, geleceğin öğrencileriyle bir araya gelerek geleceğin teknolojisi için çalışma fırsatı yaratıyor. bit, Boğaziçi Makers projesiyle, tüm dünyada hızla yaygınlaşan “maker” kültürünü öğrencilere aktarmayı hedefliyor. Liselerde yazılım veya teknoloji alanına ilgi duyan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’ne veya maker alanlarına davet edilerek bir atölye programına katılıyor. Program sürecinde, Arduino kitleriyle ortaklaşa projeler üretiliyor. Projelerin haricinde inovasyon ve arge çalışmalarıyla ilgili sunumlar ve aktarımlar yapılarak gençlerin yeni nesil işlere ilgi duyması sağlanıyor. Atölyelerde kullanılan ekipmanların üniversitede kalması sağlanarak ileride yeni nesil projelerde kullanılma imkanı da oluşturuluyor. Bu sayede yenilikçi bir üretim döngüsü yaratılması hedefleniyor.

Yuvarlak Masa Toplantısı
17 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında “Boğaziçi Makers” projesinin geleceği tartışıldı. Yerel kurumlar ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve fikir paylaşım alanı oluşturulması için düzenlenen toplantıya girişimcilik, inovasyon ve maker kültürü ile yakından ilgili birçok kurumdan temsilci katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ni temsilen katılan Murat Akman da görüşlerini aktararak projeyle ilgili destek sağladı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık