solyanreklam
sagreklam

‘Bilimin Uçan Sirki’ tiyatro...

‘Bilimin Uçan Sirki’ tiyatro...

‘Bilimin Uçan Sirki’ tiyatro...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 22:19

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Çocuklara yönelik bilimsel ve düşünmeye yönelik etkinliklerimiz devam edecek”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Yaratıcı Zihinler Projesi kapsamında Kaan Karahan ile Bilim Tiyatrosu "Bilimin Uçan Sirki" adlı tiyatro oyunu düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bilim oyununda günlük hayatta kullanılan objeler, tüketilen ürünler ile yapılan gösteriye çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Çocuklara yönelik bilimsel ve düşünmeye yönelik etkinliklerimiz devam edecek”

“Çocukların mutlu olduğu bir şehir için çalışıyoruz”

Yaman, “Büyükşehir Belediyemizin imkanlarını hemşehrilerimiz ve çocuklarımız için kullanıyoruz. Çocukların güldüğü, mutlu olduğu, güven ve huzur içerisinde çocuk oyunları ile parklarda oynadığı bir şehir için çalışıyoruz. Son bir buçuk yıldır bu ivmeyi yakaladık. Mardinimizi daha güzel günler bekliyor” diye belirtti.

Yaman, “Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığımız tarafından geleceğimiz olan çocukları bilime meraklı, düşünen, sorgulayan, deneyen ve denemekten korkmayan bunun yanından çevreye duyarlı yetişmeleri için, ‘Yaratıcı Zihinler Projesi’ hayata geçirildi. Bu proje çocuklarımız açısından önemli. Bilime duyarlı ve bilimle iç içe yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yaman, şunları söyledi: “Proje kapsamında, Kaan Karahan ile Bilim Tiyatrosu "Bilimin Uçan Sirki" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Çocukların günlük hayatta kullandıkları objeler, tükettiği ürünler ve tabiat olayları işlenerek güzel bir gösteri sergilendi. Çocuklara büyük katkısı olan gösteriye ailelerin de yoğun ilgi göstermesi güzel oldu. Bu etkinlik, gösteri ve programlarımız devam edecek”


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık