solyanreklam
sagreklam

Beyoğlu'nda sokak hayvanları vantilatör ile serinliyor

Beyoğlu Belediyesi, hayvanların sıcak havalardan etkilenmemeleri için barınaklara vantilatör sistemi kurdu. Gün boyu aktif olan sistemle hem hayvanların serinlemesi sağlanıyor hem de barınaklarda oluşan kötü koku temizleniyor.

Beyoğlu'nda sokak hayvanları vantilatör ile serinliyor
  • 12 Ağustos 2018, Pazar 0:00

Beyoğlu Belediyesi aşırı sıcaklardan bunalan sokak hayvanları için harekete geçti. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları için barınaklara vantilatör sistemi kurdu. Barınaktaki yüzlerce sokak hayvanı, sıcak hava dalgasının etkisinden korunması için barınaklara takılan vantilatörle serinletiliyor. Barınaklara takılan vantilatörler gün boyu çalıştırılarak hayvanların sıcaktan rahatsız ve huysuz olmamaları da sağlanıyor.

HAYVANLAR RAHAT BİR NEFES ALDI

Beyoğlu Belediyesi Hayvan Barınağında vantilatör sistemiyle beraber görevliler hayvanları belirli aralıklarda su ile yıkayarak sıcak havalardan etkilenmemelerini sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra havalar çok sıcak olduğu için su kapları da yarım saatte bir değiştiriliyor. Ayrıca barınakta hayvanlar için oyun alanı da mevcut. Hayvanlar belirli aralıklarla bu oyun alanına çıkartılarak enerjilerini boşaltmaları sağlanıyor. Beyoğlu Belediyesi sokakta yaşayan hayvanları da ihmal etmiyor. İlçede bulunan bütün sokak hayvanlarının bakım, mama ve su gibi ihtiyaçları da yine belediye tarafından düzenli olarak karşılanıyor.

BARINAKLARIMIZI VANTİLATÖRLERLE DONATTIK

Vantilatör sistemiyle hayvanların daha rahat olduğunu anlatan Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Metin Topcan, "Barınaklarımızı vantilatörlerle donattık. Bunun amacı 35 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklar. Biz insanlar bunaldığımız kadar hayvanlar da bu sıcakta bunalıyorlar. Hayvanlar müthiş bir rahatsızlık duyuyor ve huysuz oluyorlar. Vantilatör sistemiyle hem içerideki havayı sirkülasyon etmek hem de bir serinlik olması için bu projeye başvurduk. Gördük ki bu uygulamadan sonra hayvanlarımız daha da rahatladılar. Artık onların daha mutlu olduğuna inanıyoruz. Tabi onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Bu vantilatör sistemiyle gelen misafirlerimiz hem kötü kokudan rahatsız olmuyor yerine daha güzel bir koku hissediyorlar ve teşekkür ederek ayrılıyorlar." dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık