solyanreklam
sagreklam

Bestekar-ı İzmir Mersinlileri Mest Etti

Bestekar-ı İzmir Mersinlileri Mest Etti

Bestekar-ı İzmir Mersinlileri Mest Etti
  • 16 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi i birlii ile Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuar Klasik Türk Müzii Korosu Mersin’de Klasik Türk Müzii Konseri verdi. Bestekar- zmir konserinde Koro üyeleri seslendirdikleri eserlerle Mersinlilerin kulaklarnn pasn sildi.

Halil brahim Yüksel’in hazrlayp yönettii ve Mersinlilerin youn ilgi gösterdii iki bölümden oluan konserde, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuar Klasik Türk Müzii Korosu seslendirdii arklar müzikseverlerden tam not ald.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen konser, bestesi Tanburi Ali Efendi’ye ait olan Suzidil Perev ile balad. Tanburi Ali Efendi’nin ‘Kani Yâd-I Lebinle Hun-I Dil Nu Ettiim Demler’ isimli Suzidil makamndaki ar semaisi ile devam eden konserde vatandalar Klasik Türk Müzii’ne doydu.

Suzidil, Acemkürdi, Hüzzam, Segâh, Hicazkâr, Karcar, Nihavend gibi makamlardan eserlerin seslendirildii konserde bestesi Bekir sdk Sezgin’e ait ‘Senin Cevrin, Benim Ahm, Bugün Bunlar Birer Bir Rüya’, Avni Anl’n besteledii Unutamyorum, Mahmut Bilki’nin besteledii ‘Yüzümü hasretine döndürdüm’, Yusuf Nalkesen tarafndan bestelenen ‘Körfezde Akam’ gibi eserler seslendirildi.

Klasik döneme ait beste formlarn icra eden koronun repertuarnda ‘Seni Gönlüme Yazdm’, ‘alamakla inlemekle’, ‘Bahçem Yine Sayende Serab Olmu Efendim!’ , ‘Gül Budanm, Dal Dal Olmu’, ‘çten Gelen Sevgiler’ eserleri de yer ald.

Sâzendelerin usta ellerinde can bulan notalar ve hanendelerin esiz seslerinde hayat bulan besteler Mersinli sanatseverlere müzik dolu bir gece yaatt.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık