solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş'ta Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü!

15 Temmuz askeri darbe girişimini protesto etmek ve “Yaşasın Demokrasi” demek için on binl...

Beşiktaş'ta Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Beşiktaş Tek Yürek!

15 Temmuz askeri darbe girişimini protesto etmek ve “Yaşasın Demokrasi” demek için on binler Beşiktaş’ta özgürlük ve demokrasi yürüyüşünde buluştu.

Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimine karşı binlerin katıldığı “Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Meşaleli yürüyüşte binlerce vatandaş tek bir ağızdan “Yaşasın Demokrasi” diye haykırdı…

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş, demokrasi nöbetine devam ediyor. Bu kapsamda Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi “Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü” düzenledi. Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın öncülük ettiği yürüyüşe siyasi parti temsilcileri de katıldı. Ellerine bayrakları ve meşaleleri alan binlerce vatandaş Dünya Barış Parkı’ndan Beşiktaş Barbaros Meydan’ına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan miting, Barbaros Meydanı’na gelen vatandaşların bir süre müzik eşliğinde marşlar söylemesiyle devam etti. Sahneye çıkan protokol üyelerinin el ele tutuşarak birlik mesajı verdiği anlar uzun süre alkışlandı. Başta Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar olmak üzere Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan ve bütün siyasi partilerin temsilcileri konuşmalarında vatandaşlara seslenerek “Milli İrade ve Demokrasi” mesajları verdi.

Demokrasinin zor bir zanaat olduğunu ifade eden Başkan Hazinedar ise 15 Temmuz sürecinde Türkiye’nin birlik olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz aslında bize çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Bir taraftan terör örgütlerinin, bir taraftan Cumhuriyet değerlerini içine hazmedemeyenlerin, çok sayıda düşmanın bir arada olup değerlerimizi yok etmeye çalıştığını gördük. Bunlara sahip çıkarsak varlığımızı daha anlamlı kılabiliriz. Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında, toplumun bütün kesimleriyle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi bir başına çok değerli ama bir bütün olarak ilk defa 15 Temmuz darbe girişimine karşı; aziz milletimiz, hükümetimiz ve bütün siyasi partiler üstelik parlamentonun bombalandığı bir anda bir bütün olarak hep birlikte karşı koydu. Buna layık olmak öncelikle bizim yani yerel idarecilerin ve siyasetçilerin görevi. Ben bütün siyasi partilere burada çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir katkı sundular” şeklinde konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık