solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş’ta Akıllı Saha Projesi Başladı!

Beşiktaş’ta Türkiye’nin ilk ve tek en kapsamlı akıllı şehir projesi “Akıllı Saha” çalışmal...

Beşiktaş’ta Akıllı Saha Projesi Başladı!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Akıllı belediyecilik uygulamalarına öncülük eden Beşiktaş Belediyesi, belediye binasını ilçe sınırlarının bütününe taşıyacak olan “Akıllı Saha” projesi çalışmalarına başladı.

Beşiktaş’ta uygulanacak olan Akıllı Saha projesi ile;
• Beşiktaş sınırlarındaki tüm binaların ve bağımsız bölümlerin tespiti ile güncel bir veri tabanı oluşturulacak,
• Beşiktaş ilçe sınırlarındaki tüm bina ve bağımsız bölümlere; yönetmeliğe uygun numarataj çalışması yapılacak.
• Her bağımsız birimin kapısına açık adreslerinin her aldığı, adres kodlarını içeren QR kodlu akıllı etiketler yapıştırılacak.
• Her bağımsız bölümün kapısında ve bina kapısında bulunan etiketler sayesinde vatandaşlar adres karışıklığı sorunundan kurtulacak.
• QR kod ile akıllandırılan bağımsız bölümler belediye otomasyon sistemi ile entegre edilecek.

Proje tamamlandığında vatandaşlarımız kapılarının üzerinde yer alan QR kodları mobil cihazlarına okuttukları taktirde bağımsız bölümlerindeki tüm bilgilere online olarak ulaşabilecek ve belediyeye ait tüm vergi borçlarını direkt olarak ödeyebilecekler. Belediye personelinin sahadaki rutin denetimleri mobil ortamda online olarak gerçekleşecek. Yapılan denetimler eş zamanlı olarak belediyeden kontrol edilecek. Kontroller sırasında bilgilendirme fişleri ile hem vatandaşların ödenmemiş borçları hatırlatılacak hem de belediye hizmetlerinden haberdar olmaları sağlanacak.


Başkan Hazinedar, Akıllı Saha ekibi ile toplantı yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, uzman ve geniş bir ekip kurulduğunu belirterek, "Böyle bir projenin belediye bünyesinde geliştirilmesinden dolayı ayrıca mutluyum. Projede yer alacak olan personelimiz de böylesine kapsamlı ve ilkleri barındıran bir akıllı şehir çalışmasında yer alacakları için çok şanslı" şeklinde konuştu. Başkan Hazinedar, personele görev yazılarını teslim ederek başarılar diledi.





BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık