solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali!

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 15 Mayıs'a kadar devam edecek...

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş’ta Barışmak!
Festival Takvimi İçin Tıklayınız

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 6-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında tüm Beşiktaş ilçesinde; parkları, meydanları ve sokakları içine alarak gerçekleşiyor. Festivalin bu yılki teması “Barışmak” olarak belirlendi. Kamusal alanların kullanılacağı festivalde kent kültürüne katkı sağlanması amaçlanıyor. Aynı zamanda bu festivalle botanik algısını yükselterek, özel bahçecilik, evde bitki yetiştirme, permakültür gibi temel başlıklarda kentlerde kaybolmaya yüz tutan insan-doğa ilişkisini yeniden geliştirmek hedefleniyor.

Kamusal Alan Özgürleşiyor!
Festival, toplumdaki bu dönüşüme cevap aramanın yanı sıra kamusal alanı da halkla etkileşime açıp, özgürleştirmeyi hedefliyor.
Festivalin teması İçin tıklayınız.

Katılım ve ziyaretin ücretsiz olacağı festival ile Beşiktaşlılara ve İstanbullulara, şehrin merkezinde rahatlama ve nefes alma imkânı yaratılıyor; eğlenceyi içeriğin bir parçası haline getirerek pek çok yaş grubuna hitap ediliyor. Festivalin ilk yılında, ulusal ve uluslararası paydaşlar ve katılımcılar ile bahçe ve çiçeğin odak olarak kullanılacağı, doğa, toprak, yeşil ve tasarıma dair bütün projelerin yanı sıra kültür-sanat, bilim ve eğitim faaliyetleriyle de coşkulu bir açık hava festivali ortamı yaratılıyor.

“Seyir”, “Özgür Alan”, “Barışmak”, “İnsan” ve “Paylaşmak”
Festival projeleri “Seyir”, “Özgür Alan”, “Barışmak”, “İnsan” ve “Paylaşmak” içerikleriyle seyirci karşısına çıkarılıyor. Sürdürülebilirlik, üretkenlik, israf yerine geri dönüşüm ve yeniden-kullanılabilirlik başlıkları hedeflenerek, ana fikir olan “Kamusal Alan Özgürleşiyor” ve “Beşiktaş’ta Barışmak” önermeleri güçlendiriliyor. Bu önermeler aynı zamanda festivalin bundan sonraki yıllardaki yol haritasına ilişkin de ipuçları barındırıyor.

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin baş danışmanlığını “Chelsea Flower Show”un yirmi üç yıllık direktörü Stephen Bennett üstleniyor. 15 uluslararası bahçe tasarımcısının tasarlayacağı “Bahçe Tasarımları”nın küratörlüğünü de “London College of Garden Design” Başkanı Andrew Tomlin-Fisher yürütüyor. Uluslararası gösteri bahçeleri haricinde, ondan fazla çeşitli disiplinleri temsil eden uluslararası sanatçının işleri de Beşiktaş’la beraber İstanbul ve Türkiye’yi ilk kez ziyaret ediyor.

100’e yakın sektörel firma, pek çok ulusal STK, uluslararası temsilcilikler ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla 6-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Beşiktaş, güçlü ve sosyal içerikli bir festivale ev sahipliği yapıyor.

Festival Alanları
Beşiktaş’ın parkları, meydanları, seçili mekânları, ikonik alanları, cadde, bulvar, merdivenli ve çıkmaz sokakları, trafolar, terkedilmiş binalar, okul bahçeleri, açık alan basketbol sahaları, oyun parkları ve sanat galerileri Festival’e dahil edilecektir.
Alanlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Konserler
Festival kapsamında pek çok sanatçı ve müzik grubu Beşiktaş'ın farklı alanlarında sahnede olacak.
Konser takvimi için tıklayınız.


Ayrıntılı Bilgi İçin
www.besiktasbahcevecicekfest.com



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık